Gaia Mesiah, Matahari, Anacreon

Akce Plzeň

Koncerty
Další akce ve městě Plzeň

Gaia Mesiah, Matahari, Anacreon

Žena za mikrofonem. Představa mnohoslibná – něžná, divoká, tajuplná, a dokonce sexy. Dámy, které se postaví na pódium 27. prosince v KD Šeříková, mají jedno společné: na pódiu umí řádit víc než lecjaký chlap. Spojení Gaia Mesiah, Matahari a Anacreonu v jednom koncertním večeru je něco, co tu ještě nebylo. Plzeň zažije opravdovou „dívčí sílu“.

Vstup od: 19:00
Start: 20:00

Cena v předprodeji: 350,-

Cena na místě: 400,-

Gaia Mesiah byli vždy synonymem pořádné divočiny na pódiu. Na českou hudební scénu vtrhli v roce 2001 – a záhy zaujali hudební magazíny a weby, které psaly o novém objevu v oblasti alternativního rocku, ale především si našli své publikum. Po deseti letech fungování následovala pětiletá pauza – zřejmě nutná k tomu, aby se kapela mohla nadechnout k nové etapě své činnosti, kterou letos stvrdila novým albem Excellent Mistake. Jediný chlap, který to v kapele se třemi divoškami musí vydržet, je australský basák Josh Stewart – ale jak se zdá, zvládá to dobře a rád.


Matahari má ženskou rafinovanost už v názvu. Tím ale podobnost končí – frontmanka Žántí je spíš pořádná vichřice než tajuplná špionka. Na prknech KD Šeříková se objevila již začátkem roku jako jedna z hlavních postav horror opery Vymítač souboru RockOpera Praha, nyní přijíždí se svou domovskou kapelou. Ta vznikla přibližně ve stejné době jako zmíněná Gaia Mesiah a postupně si získali jak odbornou veřejnost, tak fanoušky alternativní rockové muziky. Předskakovali Krucipüsku, americkým Dog Eat Dog, německým H-BLOCKX či kapele Harmful, ve které hraje Billy Gould z Faith No More. Snad všichni fanoušci tvrdší muziky znají skladbu s expresivním názvem Praha je láska i svině, v posledních letech zaujali singlem Čeká tě kriminál.  

Anacreon si vydobyl větší povědomí posluchačů díky společnému turné s Arakainem (2017). Power/symfonic metalová kapela s občasnými výlety do gothic rocku, s melodickými písněmi, s výrazným hlasem frontmanky Veroniky Zelníčkové a typickými klávesami kapelníka Tomáše Krejzy je dnes už na naší tvrdé hudební scéně zavedeným pojmem. Letos pokřtili nové album Svědomí, na kterém jsou zase o kousek dál, ale zajisté dojde i na starší hity jako Není kam stárnout, Na hraně osudu, Proklínám či Černá vdova.

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce