GENTLEMEN SINGERS: O NATA LUX

Akce Uherské Hradiště

Koncerty
Další akce ve městě Uherské Hradiště

GENTLEMEN SINGERS: O NATA LUX

Vokální soubor Gentlemen Singers je českým mužským profesionálním oktetem, vítězem mezinárodních soutěží a pravidelným účastníkem významných festivalů od USA až po Jižní Koreu. Krom toho, že soubor od svého vzniku v roce 2003 absolvoval téměř tisícovku koncertů po celém světě a vydal sedm kritikou velmi kladně ohodnocených samostatných nahrávek, každoročně v červnu pořádá ve svém domovském městě festival Sborové slavnosti • Czech Choir Festival • Hradec Králové, jehož hlavním cílem je propagace české sborové hudby v České republice a prostřednictvím pozvaných špičkových sborů z celé Evropy i v zahraničí.

Repertoárový rozsah Gentlemen Singers je velmi široký. Soubor je kritikou ceněný především pro svou špičkovou interpretaci klasické hudby 20. a 21. století: "...krása, dynamická kontrola a hlasová rezonance českých Gentlemen Singers byla dokonce lepší než u King's Singers" (9. 5. 2012, Irish Examiner). Nedílnou součást repertoáru tvoří též skladby zkomponované či upravené přímo pro Gentlemen Singers členy souboru a skladateli, s nimiž soubor úzce spolupracuje (Jan Vičar, Jan Jirásek, Petr Wajsar, Stephen Hatfield aj.), ale i klasická díla staré hudby. "Když už jsme si mysleli, že víme o sborovém zpěvu všechno (nebo téměř všechno), přišly tyto slovanské hlasy a daly nám lekci z jiného světa interpretace sakrální hudby s příchutí gregoriánského chorálu." (9. 4. 2017, El Diario Vasco).

Běžnou koncertní činnost Gentlemen Singers doplňují i edukací formou výchovných koncertů pro děti a mládež, workshopů a master class určených jednotlivcům i celým sborům, při níž členové souboru zúročují vlastní zkušenosti získané díky spolupráci s předními světovými ansámbly, dirigenty, sbormistry a skladateli.

19:30


Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
ABBA SYMPHONIC SHOW 50
Kongresové centrum Zlín, Zlín
ANETA LANGEROVÁ – ZÁZRAČNÁ PÍSNĚ KRAJINA 20 LET
Hrad Brumov – hradní amfiteátr, Brumov-Bylnice