Halíř Trio s hostem Dominikem Trávníčkem

Akce Vyškov

Halíř Trio s hostem Dominikem Trávníčkem
Koncerty
Další akce ve městě Vyškov

Halíř Trio s hostem Dominikem Trávníčkem

Komorní koncert mezinárodně uznávaného tria s hostem vyškovským rodákem Dominikem Trávníčkem.

Housle, Eduardo García

Viola, Vendula Svobodová

Cello, Petr Malíšek

Hudební uskupení Halíř Trio vzniklo v roce 2016 s cílem představit osobnost českého houslového virtuosa Karla Halíře (Vrchlabí, 1859 - Berlín, 1909). Je možné říci, že Halíř byl, co se týče houslí a hudby, Leonardem da Vincim druhé poloviny XIX. století a počátku XX. století. Český houslista vynikal na velmi vysoké úrovni ve všech čtyřech nejdůležitějších aspektech, ve kterých se houslista může rozvíjet: jako sólista, komorní hráč, koncertní mistr a profesor.

Členové Halíř Tria jsou vítězi mezinárodních soutěží jako je Studentská soutěž slovenských konzervatoří, soutěž Karl-Bergemann v Hannoveru, European Music Prize Contest v Hannoveru, Dublinu, a dalších. Uskupení vystupovalo na festivalech v Castilla La Mancha, Juventudes Musicales de Mahón, Komorní hudební série v Cordobě, Metropole Theatre v Tarragoně, v Auditoriu Enrique Granados ve španělském městě Lleida a v mnoha městech České republiky, Německa, Itálie atd. Česko-slovensko-španělské uskupení mělo vždy velmi dobré ohlasy kritiky.

V létě roku 2017 nahrálo Halíř Trio své první CD: Granados - Dvořák, v Auditoriu Enrique Granadose v Lleidě (Španělsko) pro české vydavatelství ArcoDiva s distribucí vydavatelství Naxos. Kompaktní disk obsahuje Klavírní trio C Dur op. 50 Enrique Granadose a Klavírní trio f moll op. 65 Antonína Dvořáka. Tuto druhou skladbu, Klavírní trio f moll, lze považovat nejen za jeden z vrcholů Dvořákovy komorní tvorby, ale i za jedno z nejvýznamnějších děl svého žánru vůbec. Halíř hrál německou premiéru v Mannheimu 2. prosince 1883. Album bylo představeno 5. dubna 2018 jako „CD dne“ na stanici Českého rozhlasu Vltava.

Program:

J.N. Hummel

Smyčcový Trio Es dur S.30

Pauza

L.v. Beethoven

Smyčcový Trio Es dur op. 3

Vstupenky lze zakoupit na místě. Cena 120/100 Kč. Sleva pro držitele Senior Pasu.

Začátek akce: 21. 6. 2020 18:00:00
Konec akce: 21. 6. 2020 19:00:00
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce