Hanácká národní výstava psů 2020

Akce Brno

Hanácká národní výstava psů 2020
Výstavy
Další akce ve městě Brno

Hanácká národní výstava psů

Výstava se pořádá dle výstavního řádu ČMKU a je přístupná psům a fenám všech plemen zapsaných vplemenných knihách uznaných FCI, kteří dosáhli v den výstavy stáří požadovaného pro zařazení do třídy. Rozdělení do tříd se řídí Výstavním řádem ČMKU a je uvedeno na přihlášce. Psi, jejichž přihlášky nebudou obsahovat potřebné doklady (certifikát, kopie šampionátu, doklad o platbě) pro zařazení do třídy pracovní a vítězů, budou bez urgence zařazeni do třídy otevřené, nezaplacené přihlášky budou odmítnuty. Pořadatel výstavy nezodpovídá za škody způsobené psem nebo vystavovatelem, ani za úhyn nebo ztrátu psa.
Na výstavě nebudou posouzení psi s kupírovanýma ušima a je zakázáno je i na výstavu vodit. Je zakázáno upravovat srst, kůži nebo čenich psa čímkoliv, co mění jejich strukturu, barvu nebo tvar. Je zakázáno upravovat psa v areálu výstaviště s pomocí jakýchkoliv látek nebo pomůcek. Povoleno je pouze česání, stříhání, trimování a kartáčování. Je také zakázáno vyvazovat psa na trimovacím stole na delší dobu, než je nezbytné pro úpravu. Porušení tohoto ustanovení může mít za následek okamžité vyloučení psa z účasti na výstavě.
Je-li na rozhodčího přihlášeno více než 80 psů, nemusí být po dohodě s pořadatelem psány výstavní posudky.
Majitelé psů s uděleným titulem BOB – Vítěz plemene, jsou povinni se zúčastnit se svými psy závěrečné přehlídky vítězů.
Vystavovatelé jsou povinni dodržovat ustanovení Výstavního řádu ČMKU, těchto propozic a pokynů výstavního výboru, v areálu výstavy se chovat slušně a sportovně, k čemuž se zavazují podáním přihlášky. Rovněž jsou povinni dodržovat pořádek v areálu výstaviště. V případě, že by se výstava nekonala zobjektivních příčin, budou poplatky použity kuhrazení nákladů výstavy. Vodění štěňat za účelem jejich prodeje na výstavě je zakázáno. Organizátor nepřebírá zodpovědnost za nedoručené přihlášky. Na doklady zaslané po poslední uzávěrce nebude brán zřetel.
Upozorňujeme vystavovatele, že na výstavě bude prováděna namátková kontrola identity psů. Doporučujeme vystavovatelům, aby si zkontrolovali čitelnost tetování, nebo čipu předem. Vystavovatel je také povinen na požádání předložit průkaz původu ke kontrole tetovacího čísla, nebo čipu.
Vystavovatelé na výstavě ČMKU jsou odpovědni za blaho psů. Je zakázáno vystavovat psa situaci, která by mohla ohrozit jeho zdraví nebo blaho, jako např. ponechat jej ve vozidle za mimořádného vedra nebo zimy, resp. chovat se k němu hrubým způsobem. Porušení tohoto nařízení bude mít za následek vyloučení z dané i následujících výstav.
Ponechání psa v uzavřeném dopravním prostředku bez dozoru člověka – Toto je povoleno pouze výjimečně a krátkodobě. Psu musí být v takovém případě zajištěn dostatek vzduchu, prostoru, případně světla a dále vhodná teplota prostředí (např. funkční klimatizace v létě a topení v zimě). Delší ponechání psa v uzavřeném prostoru dopravního prostředku může být považováno za týrání.

Začátek akce: 11. 1. 2020 7:00:00
Konec akce: 12. 1. 2020 18:00:00
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce