Historické slavnosti 2018 Program

Akce Frýdek-Místek

Historické slavnosti 2018 Program
Akce pro děti, Slavnosti
Další akce ve městě Frýdek-Místek

Historické slavnosti

Do světa dob dávno minulých se ponoříme ještě před koncem prázdnin. Park Pod zámkem vezmou útokem rytíři, králové a jejich družiny včetně různých řemeslníků a také kuchařů, pekařů a hostinských. Užijeme si průvod městem, koncerty, různé hry a dílny pro děti, zvířátka a hlavně šermíře, jezdce na koních, sokolníky a hraná představení z katovny i královský turnaj.


Program:

So 25. 8. / 20.00 / Slavnostní setkání krále Přemysla II. Otakara a knížete Vladislava
Historické slavnosti zahájíme o sobotním večeru triumfální příjezdem českého krále a opolského knížete a oslavou jejich mírového stanovení hranice mezi Moravou a Slezskem. Začneme na Zámeckém náměstí rejem ohňů a ohňovým průvodem s královskými družinami se pak přesuneme do parku Pod zámkem, kde bude turnaj rytířů.

Ne 26. 8. / 10.00 / Oslavy ujednání míru mezi Moravou a Slezskem
V neděli si od rána užijeme romantiku a historii, a to hned na několika scénách. V amfiteátru uvidíme šermířská představení, audienci krále Přemysla Otakara II., katovnu, představení o historii města, kejklíře a žongléry. V rytířském ležení nás čekají tréninky válečnického umění, rytíři na koních a výcvik dravců. Na dětské farmě s několika ohrádkami se potěšíme s ovečkami a kozami, děti se svezou na oslících. Na scéně rytířských her a soutěží si vyzkoušíme střelbu z luku, házení podkovou, vyzkoušíme si práci zbrojnošů nebo vyfotíme obrázek ve fotokoutku s rytířskými kostýmy a dekoracemi. Na středověkém jarmarku najdeme historické prodejní stánky s rukodělnými výrobky s ukázkami řemesel včetně mincovny a kovárny. Děti se povozí na dřevěném kolotoči. V pohostinských stáncích svlažíme hrdlo a ochutnáme středověké pokrmy a dobovou kuchyni.
Vstup zdarma

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce