Hradišťan

Akce Hranice

Hradišťan
Koncerty
Další akce ve městě Hranice

Hradišťan

Hradišťan & Jiří Pavlica je ojedinělé hudební seskupení s vysokou uměleckou i interpretační úrovní, nezvykle širokým žánrovým záběrem a netradičním repertoárem, jehož silným inspiračním zdrojem byla zejména v počátcích jeho existence lidová tradice. (viz historie)
Od roku 1978 je uměleckým vedoucím Hradišťanu tvůrčí osobnost - houslista a hudební skladatel Jiří Pavlica, pod jehož vedením se dramaturgie začala postupně transformovat do širších souvislostí historických, geografických, ale i společenských. Vzrůstaly také interpretační nároky na členy souboru. Postupně se začala významně prosazovat autorská tvorba Jiřího Pavlici, která zcela převládá v posledních projektech.

Dnes je Hradišťan (v širší podobě i s tanečním souborem) profesionálním tělesem, které programově pracuje zejména s odkazem lidové tradice a jejím filozofickým přesahem. Překračuje hranice hudebních žánrů a spolupracuje s osobnostmi různých kultur celého světa. Je častým hostem, domácích i zahraničních festivalů tradiční, alternativní, ale i vážné hudby. Hradišťan spolupracuje s rozhlasem, televizí a filmem, koncertoval na 4 kontinentech, natočil více než 30 stěžejních zvukových nosičů (viz. Diskografie) a na mnoha dalších spolupracoval. Mezi kmenové sólisty patří Alice Holubová, Jiří Pavlica a David Burda.

Způsob práce, dramaturgie a umělecká úroveň řadí Hradišťan k originálním a nezaměnitelným tělesům české i mezinárodní hudební scény.

Jiří Pavlica (*1953) - umělecký vedoucí, housle, zpěv
Alice Holubová (*1969) - zpěv
David Burda (*1970) - klarinet, flétny, zpěv, manažer
Milan Malina (*1964) - cimbál, zpěv
Roman Gill (*1980) - kvinton, zpěv
Milan Gablas (*1989) - kontrabas, zpěv
Josef Fojta (*1973) - klávesy, perkuse, zpěv

Předprodej www.ticketportal.cz nebo CK Bonton, Hranice na Moravě.

Začátek akce: 13. 3. 2020 19:00:00
Vstupenky
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
LACO DECZI & CELULA NEW YORK
Městské divadlo, Prostějov
MŮJ VZOR, BOŽSKÝ KAREL
Dům kultury, Mohelnice
ANETA LANGEROVÁ
Kulturní dům Echo, Lipník nad Bečvou