Hromosvod

Akce Hranice

Hromosvod
Koncerty
Další akce ve městě Hranice

Hromosvod

Koncert kapely Hromosvod v rámci Hranického kulturního léta.

Hromosvod byl založen na podzim 1994 jako dětská kapela. Postupně se vypracoval až k cd 17 lízátek, které vyšlo na jaře 2004 u renomovaného vydavatelství Indies Records. V propagačních materiálech se psalo o „velké naději českého folk-rocku“, album za účasti dvou stovek přihlížejících pokřtil v pražském Rock Café zpěvák Pavel Bobek.
V květnu 2006 vyslal Hromosvod do světa své druhé oficiální album s názvem Svitavy, ověnčené pozitivními novinářskými ohlasy. Úspěšnou šňůru zakončil koncertem před zaplněným Hlavním náměstím v Bratislavě. V roce 2007 začala kapela pracovat na další desce Zimní čas, kterou na podzim 2010 před vyprodanou Malostranskou besedou posvětil Vladimír Mišík. Hromosvod hraje našlapaný písničkový folk-rock, který se díky nástrojovému obsazení a aranžérské pestrosti mírně vymyká tradičním proudům, ale nezabředá do bezbřehé alternativy. Kapela se umístila v několika žánrových soutěžích, má za sebou přes 300 koncertů, jako předskokany si skupinu vybrali například Vladimír Mišík, Lenka Dusilová, Michal Hrůza, Nerez, Druhá tráva, Fleret, Luboš Pospíšil a další. 

Koncert se bude konat  od 18:00 hodin v Zámecké zahradě v rámci Hranického kulturního léta. V případě špatného počasí proběhne koncert v Zámeckém klubu. Vstup zdarma

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
PIVNÍ SLAVNOSTI
Kempink Žralok, Plumlov
MÁJOVÁ SLAVNOST
Kulturní dům, Šternberk
MÁJOVÝ ŠUMPERK
u květinářství La Fiori, Šumperk