HUdební festival Habrovka

Akce Praha

HUdební festival Habrovka
Divadlo, Festivaly, Koncerty
Web akce:
www.habrovka.cz
Web organizátora:
www.habrovka.cz
Další akce ve městě Praha
Podrobnější informace: info@habrovka.cz

17. ročník hudebního festivalu Habrovka letos zacílí na téma Sousedi. Ti, kdo zamíří ve dnech 7. a 8. června 2019 do zahrady kostela sv. Františka z Assisi v Praze 4, se mohou potkat jak se svými sousedy, tak i s hudebníky a divadelníky (nejen) ze sousedních zemí a měst. Bonusem navíc budou jako vždy tematické workshopy, zábavné aktivity pro děti a přátelská komorní atmosféra.

Na hudební scénu letos zavítá legendární český písničkář Vladimír Merta v duu s klavíristou a kytaristou Ondřejem Fenclem, které na Habrovce doplní houslistka a zpěvačka Jitka Šuranská, plzeňská kapela Timbasa spolu s jednou z nejlepších zpěvaček afrokubánského folklóru Marthou Galarraga, zpívající violoncellistka Dorota Barová oceněná Andělem za album roku, slovenské seskupení Ľudové mladistvá, které nabídne folklorní fúzi s jazzem, vážnou hudbou a dalšími žánry, Michal Ambrož s rockovou kapelou Hudba Praha a jejími nestárnoucími hity. Z Berlína zavítá na Habrovku Michael Morávek, muzikant ze slovenské vesnice v Srbsku, jehož skladby jsou hluboce zakořeněny v lidové hudbě. Chybět nebude ani moravská cimbálovka s krojovanými tanečníky – Folklorní mejdlo.

Velkou oblibu si loni na Habrovce získaly koncerty v kostele, proto nebudou chybět ani na programu letošního ročníku. V rámci nich se představí komorní smíšený sbor Subito či mezinárodní vokální Trio Bavlna.

 Divadelní program v pátek zahájí první česko-německý kabaret přímo z Prahy DAS THEMA/ TO TÉMA, který divákům nabídce dvojjazyčné přestřelky a strkanice srozumitelné všem sousedům. Po česko-německých šarvátkách zaostří Studio Damúza a Fekete Seretlek na ruské tradice. Kabaret ruského realismu – živočišná hudba, pohyblivé předměty, sklenička vína v ruce – KAR. Inscenace Hra na Zuzanku v podání mosteckého souboru Stinné stránky připomene stejnojmennou absurdní divadelní hru Miloše Macourka. A po loňském grandiózním úspěchu se na Habrovku vrátí všech 20 000 židů pod mořem s improvizací na téma Sousedi. Chybět nebude ani loutkové divadlo, koncert a trocha kostí v jednom Teatro Matita a Happy bones.

Sobotní dopoledne bude již tradičně patřit rodičům a dětem. Těšit se mohou na vtipné divadelní představení Tři Medvědi a drzá Máša od souboru Loutky bez hranic, Romské pohádky společensky užitečného divadla Krutý krtek nebo na tvořivé workshopy, vznikající ve spolupráci se Společností pro kreativitu ve vzdělávání nebo organizací Přestupní stanice

Jméno organizátora: Společnost bloumající veřejnosti, z. s.
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce