Hudební Kroměříž_ Zahajovací koncert „Le retour de la Paix“ (Návrat Míru)

Akce Kroměříž

Hudební Kroměříž_ Zahajovací koncert „Le retour de la Paix“ (Návrat Míru)
Koncerty, Kultura
Další akce ve městě Kroměříž
Podrobnější informace: tel.:602 576 870 email: martykanova@academykromeriz.com

12. srpna začíná pátý ročník festivalu klasické hudby Hudební Kroměříž. Celý festival ten den zahájí koncert „Le retour de la Paix“ (Návrat Míru) v 19.00 hodin v Rotundě Květné zahrady.

Představí se zde Orchestr Collegium Colloredo, houslisté Tomáš Netopil a Jana Chytilová Anýžová, violoncellista Michal Raitmajer, loutnista Karel Fleischlinger, cembalistka Barbara Maria Willi a sopranistka Markéta Klaudová.

Orchestr Collegium Colloredo se jménem odkazuje na významnou postavu kroměřížských dějin. Antonín Theodor Colloredo-Waldsee byl první arcibiskup olomoucký, později se stal kardinálem. Orchestr tvoří umělci, kteří se věnují interpretaci barokní hudby.

Na programu koncertu jsou mimo jiné skladby z kroměřížského hudebního archivu (Gratiani Bonifatio – Stella Coeli extirpavit, Pietro Andrea Ziani – Sonatae a 3 číslo 2 a Sonatae a 3 číslo 3), v závěru zazní kantáta Le Retour da la Paix od Michela Pignoleta da Montéclair.

Cena vstupného je 280 Kč, pro seniory, studenty a ZTP 230 Kč. Vstupenky jsou v prodeji online na www.academykromeriz.com/festival-hudebni-kromeriz/zahajovaci-koncert-le-retour-de-la-paix-navrat-miru/

Program: Jean-Marie Leclair – Ouverture A dur Gratiani Bonifatio – Stella Coeli extirpavit (Kroměřížský archiv) Jean-François Dandrieu – Sonáta g moll č.3 Op.1. Pietro Andrea Ziani – Sonatae a 3 číslo 2 (Kroměřížský archiv) François Couperin – L’Apothéose de Corelli Velká triová sonáta Pietro Andrea Ziani – Sonatae a 3 číslo 3 (Kroměřížský archiv) Michel Pignolet da Montéclair – Le Retour da la Paix (Kantáta)

www.hudebnikromeriz.cz

Jméno organizátora: Hudební Kroměříž
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
MUZIKÁLY NARUBY
Podzamecka Zahrada, Kroměříž
HELENA 60 LET NA SCÉNĚ
Dům kultury, Kroměříž
HELENA 60 LET NA SCÉNĚ
Kongresové centrum Zlín, Zlín
HELENA 60 LET NA SCÉNĚ
Dům kultury, Kroměříž
ŠTÍSTKO A POUPĚNKA - POJĎ SI HRÁT!
Kino Klub Sušil, Bystřice pod Hostýnem
THE BACKWARDS - Beatles revival
Kongresové centrum Zlín, Zlín