Husí slavnosti Boskovice 2019

Akce Boskovice

Husí slavnosti Boskovice 2019
Jarmarky a trhy, Slavnosti, Vaření, Gastronomie
Další akce ve městě Boskovice

Husí slavnosti Boskovice 2019

Slavnosti připomínají někdejší proslulost boskovických husí, ceněných zejména na vídeňských trzích.

I letos se návštěvníci mohou těšit na dvoudenní programový blok v areálu Letního kina a na Masarykově nám. Program je mometálně v přípravě, první vystupující začneme zveřejňovat již brzy.

Areál parku u Zámeckého skleníku obsadí po oba dva dny trh lidových řemesel, na kterém se vedle nezbytného občerstvení a doplňkového sortimentu budou prodávat i nejrůznější výrobky tradičních řemesel i produkty související s ročním obdobím a husami. Chybět nebude nabídka husího sádla a dalších pochoutek i pestrá škála upomínkových předmětů. Boskovické restaurace budou po celý víkend vedle své obvyklé nabídky podávat i jídla z husí, případně kachniček, husí pečínka bude dostupná i přímo na místě konání v Zámeckém skleníku, který se promění v obří restauraci.

Dětem „husí“ dny kromě programu pohádkových divadelních představení nabídnou také dětské atrakce, hry mateřského centra, dětské dílny, zvířátka ze dvorku, jízdy na koních a v areálu za muzeem soutěžní výstavu chovatelů drobného zvířectva. Vše doplní výstava historické i současné zemědělské techniky. Po oba dny bude přes Informační centrum přístupna vyhlídková radniční věž na Masarykovo náměstí. Rovněž Zámek Boskovice zve k návštěvě.

28. 9. v 9:00 až 29. 9. v 18:00

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Košt vína, Výstaviště Kroměříž, neděle 31.3.2024
Výstaviště Kroměříž, K Výstavišti 4069/8, Kroměříž