Hvězdné Vánoce 2019

Akce Hranice

Hvězdné Vánoce 2019
Jiné akce
Další akce ve městě Hranice

Hvězdné Vánoce

Hvězdné Vánoce na Masarykově náměstí v pátek 13. prosince.

Divadelní představení „Nad Betlémem svítí hvězda“ zahájí v pátek 13. prosince v 17 hodin program na Masarykově náměstí v Hranicích. V podání Divadla eMILLIon zahraje klasický vánoční příběh o putování Josefa a Marie do Betléma a o narození Ježíška. Nechybí zde ani Tři králové, anděl, pasáčci či zlý král Herodes. Toto představení pohladí po duši a připomene, proč vlastně slavíme Vánoce. Příběh je provázen živě hranými koledami a je zpracován tak, aby mu porozuměly i malé děti.

Poté se náměstím rozezní hudby, která zněla o Vánocích nejen za dob první republiky. V 18:30 začne pořad „Modrá hvězda Vánoc 2019“ v podání Václava Marka a jeho swingové a taneční skupiny Blue Star.

Ansámbl, který Václav Marek založil v září 1999, interpretuje taneční a swingovou hudbu 30. a 40. let 20. století. Za dobu svého působení má za sebou řadu vystoupení a spolupráce s Klicperovým divadlem v Hradci Králové, Východočeským divadlem v Pardubicích, palácem Žofín a Divadlem Semafor v Praze, Týnišťským swingovým festivalem a dalšími, jakož i zahraniční hostování v Norimberku, Lipsku, Drážďanech a Bruselu. Hostiteli mu byli například také Pražský hrad, Česká televize, Český rozhlas a TV Prima. S Blue Star spolupracovala či spolupracuje řada osobností jako Jiří Suchý, Jitka Molavcová, Josef Zíma, Daniela Šinkorová, Aleš Cibulka, Jan Rosák, členové Divadla Járy Cimrmana v čele se Zdeňkem Svěrákem, Michal Stejskal a další.

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Písecký víkend módy a designu 2024
Kulturní dům a Palackého sady v Písku, Písek
Hypnotizér
Tylovo Divadlo, Rakovník
Od Nordkappu k Sahaře – cestovatelská přednáška
Informační středisko města Ústí nad Labem, Ústí nad Labem
Královský košt Děčín
Na pěší zóně pod Růžovou zahradou, Děčín