Imunita z pohledu psychosomatiky

Akce Ostrava

Přednášky a kurzy
Další akce ve městě Ostrava

Imunita z pohledu psychosomatiky

Tělo a duše a vztah mezi nimi. Existují zákonitosti, o kterých v běžném životě neuvažujeme. A přece nám zásadním způsobem ovlivňují život. Jsou dostupné každému z nás bez ohledu na naše vzdělání. K jejich přijetí vede ochota chápat svět i sebe samé v širších souvislostech. A právě tuto možnost nám nabízí psychosomatika. Psychosomatika jako způsob myšlení, jak zacházet se svým zdravím a jak porozumět svým nemocem. Do světa psychosomatiky nás uvede lékařka Barbora Branna.

Barbora Branna bude poutavě vyprávět o tom:
– co je a co není psychosomatika – jak nás ovlivňují vztahy a prostředí ve kterém žijeme – co je důležité pro udržení našeho zdraví – kdo je psychosomatický pacient – jak se pracuje s klienty v psychosomatické ordinaci – rozdíly mezi dětskou a dospělou problematikou psychosomatických onemocnění

Po přednášce je připravená diskuse.

MUDr. Barbora Branna je dětská lékařka s atestací z psychosomatiky a výcvikem v rodinné terapii. V psychosomatické ambulanci Ostrava vede psychosomatické konzultace dětí i dospělých, věnuje se rodinné terapii. Vystudovala lékařskou fakultu Palackého v Olomouci, později pracovala v Městské nemocnici Ostrava Fifejdy. Po roce na oddělení ARO odešla pracovat na dětské oddělení, jako sekundární lékařka a věnovala se dětské gastroenterologii. Od roku 2004 léčila děti na svém dětském středisku v Ostravě-Muglinově, jako praktická dětská lékařka. Společně s kolegyněmi psycholožkami založila psychologicko-psychosomatickou ambulanci TRIPSY. Podílela se na založení sítě dětských ambulancí s názvem Malé zdraví. Od roku 2019 je vedoucí lékařskou Psychosomatické ambulance Ostrava. Přednáší lékařům psychosomatiku a je členkou výboru České lékařské psychosomatické společnosti. Učí na lékařských fakultách studenty základy psychosomatiky.

19:00

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce