IVAN HLAS TRIO

Akce Havířov

IVAN HLAS TRIO
Koncerty
Další akce ve městě Havířov

IVAN HLAS TRIO

Známý český písničkář a hudebník Ivan Hlas, který se proslavil především písněmi k filmu Šakalí léta (r. 1993 ocenění Český lev za nejlepší hudbu), navštíví Havířov.
V nádherných aranžmá, zdobených virtuózní hrou na akustické nástroje nejlépe vyniknou Hlasovy písně, založené na vyváženosti hudby a poezii textů. Hudebníci nejsou na naší scéně žádnými nováčky, jejich radost z přímo předané muziky je pověstná. Kořeny ovlivňující hudbu tria jdou od hospodského blues, městských balad, rokenrol, až po melodické názvuky různých etnik. Je to hudba v dobrém slova smyslu lidová. V triu Ivana Hlase doprovázejí kytarista Norbi Kovács a violoncellista Jaroslav Olin Nejezchleba.

Ivan Hlas vyrůstal do čtyř let na Vinohradech, poté se přestěhoval na pražskou Hanspaulku. Vyučil se knihkupcem a tuto práci nějakou dobu skutečně dělal. Poté vystřídal mnoho dalších zaměstnání, pracoval jako topič, dělník, pošťák, zelinář, kulisák a další. V lidové škole umění se učil hrát na kytaru pod vedením M. Mizery. V roce 1968 založil školní skupinu The Mice a v roce 1971 společně s Janem Velebou Žízeň. Později založil a vedl skupiny Navi Papaya, Továrna (new wave) a Ivan Hlas a Nahlas. Hrál i s kapelou Yo Yo Band nebo Ondřejem Hejmou. V současnosti vystupuje s Norbi Kovácsem a Olinem Nejezchlebou v Ivan Hlas Triu.

Jaroslav „Olin“ Nejezchleba – violoncello (*1960)
Narodil se v Kyjově. Cellista, baskytarista, příležitostný hráč na mandolu a další strunné nástroje. Po absolvování brněnské konzervatoře působil a působí ve skupinách Marsyas, Etc…, ČDG (Vladimír Mišík), Blues Session, Njorek. Norbi Kovács – kytara, zpěv (*1968) Narodil se v Šale na Slovensku. Po prvních muzikantských zkušenostech se v roce 1992 odstěhoval do Prahy. Prošel mnoha kapelami jako Stará cesta, Red Wine, Plazma, spolupracoval s řadou interpretů, zejména s písničkářkou Radůzou. Věnoval se i pedagogické činnosti. Je členem skupiny Lokomotiva a hostuje u kapely PH 5.5. Věnuje se i hudbě filmové a scénické.

Vstupné: 399 Kč

v 19:00 hod.

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
MONKEY BUSINESS
Stolárna club, Havířov
QUEENSHOW 50
Kulturní Dům Leoše Janáčka, Havířov
Kollárovci
MěDK, Karviná
LORD OF THE DANCE 2024
Ostravar Aréna, Ostrava
MŮJ VZOR, BOŽSKÝ KAREL
Multifunkční aula GONG, Ostrava