Ivan Klánský & synové

Akce České Budějovice

Ivan Klánský & synové
Koncerty
Další akce ve městě České Budějovice

Ivan Klánský & synové

Ojedinělý projekt světově proslulého klavírního virtuosa se svými talentovanými potomky.

Ivan Klánský je jedním z nejvýznamnějších českých klavíristů. Stal se prvním Čechem, který se probojoval do nejužšího finále prestižní Chopinovy mezinárodní klavírní soutěže ve Varšavě a získal řadu mimořádných ocenění. Z těch posledních jmenujme například Cenu Antonína Dvořáka za celoživotní dílo (2017), loni v květnu pak Granátovou hvězdu za celoživotní přínos českému kulturnímu dědictví. V otcových stopách kráčejí také nadaní a úspěšní potomci Ivana Klánského, kteří stejně jako otec vyprodávají sály u nás i v zahraničí. Syn Lukáš je také klavírista, syn Vladimír hraje na housle, Adam na violoncello a Daniel je špičkový basbarytonista.

Na koncertu vystoupí také známý Epoque Quartet, jehož členem je právě syn Vladimír, a který také spoluúčinkuje v koncertních programech zpěvačky Dashy.

Mimořádně úspěšná hudební rodina, která má talentu na rozdávání, se na jediném pódiu sejde společně mimo hlavní město vůbec poprvé. Jihočeský koncert s názvem Ivan Klánský & synové bude tak zcela výjimečný hudební počin se zcela výjimečnými interprety.

Program: Antonín Dvořák: - Rondo, op. 94 – Adam a Ivan Klánští - Slovanské tance I. Řada, op. 46 – Lukáš a Ivan Klánští - Tři novořecké básně, op. 50 – Daniel a Ivan Klánští - Klavírní kvintet č. 2 A dur, op. 81 – Epoque Quartet a Ivan Klánský

19:30

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce