Jak si postavit dům za 360 tis. / Ondřej Netík

Akce Brno

Jak si postavit dům za 360 tis. / Ondřej Netík
Přednášky a kurzy
Web organizátora:
www.pelisky.org
Další akce ve městě Brno

Jak si postavit dům za 360 tis. / Ondřej Netík

JAK STAVĚT DŮM JINAK - PŘÍRODNĚ, LEVNĚ A S DUŠÍ

Celodenní intenzívní seminář Ondry Netíka

Rozšířená přednáška o více podrobností z permakultury, hledání pozemků a navrhování domu dle přírodních principů, případně o slamácích.

Stavba domu je cesta, zkouška dospělosti. Můžete si nechat dům postavit, nebo jí projít, užít si jí, a na konci stanout proměněn.
Mnozí vnitřně cítíme, že stavebnictví ztratilo duši domova, srdce, stalo se bussinesem. I já to cítil.Jsem buřič a odmítám cesty konzumu. Jsem permakulturista co se učí od přírody. Jsem hledač smyslu bez iluzí a klamů. Jsem muž co se raduje ze schopnosti tvořit. Po deset let jsem poznával přírodní materiály a jak z nich stavět. A pak jsem se rozhodl postavit svůj dům svépomocí za 300.000,- Přijďte a já vám ukážu jak!

Program:

Úvod do Permakultury - představím zakladní myšlenkové modely trvalé udržitelnosti ze kterých vychází mé myšlenky. Změna myšlení je základem k změně života a hodnot. Pochopení slepé cesty konzumu a součastné politiky. Tento základ je potřebný pro pochopení všech ostatních přednášek.

Cesta z města - seznámím Vás proč není vesnice a město stejné, a proč snaha minulého i současného režimu ztroskotává a ztroskotá. Proč to někteří nezvládnou a vrací se do města. A jak to jde. Ale hlavně budeme hledat pochopení, co skutecně hledáte, kde je vaše místo.

Kam zbloudil životní standard - Jak lidská civilizace vytvořila současný životní standard a v čem je neudržitelný a zavádějící. Jak nás ničí a zatěžuje a proč tomu tak je.

Jak by navrhovala dům matka příroda - optimalizované permakulturní nástroje pro návrh domu tak, aby byl co nejoptimalnější a přitom zajistil vše co od něj potřebujeme.

Jak stavět dům levně a s duší - kde leží náklady na stavbu a jak se dají snížit. Co lze ovlivnit a kde ušetřit. Vše z praktického pohledu řemeslníka.

Jak jsem stavěl dům za 360.000,-Kč- Reportáž a podrobné rozebrání možností a postupů u jednoho slamáku.

A jako bonus - Slamák, praktický návod jak na to - Postup jak postavit slámak z pohledu konstrukcí i řemestníka, který jich postavil víc jak desítku.


Ondřej Grob Netík​

Během semináře a prezentace budou jen krátké přestávky.


registrace

Registraci provádíme automaticky hned po uhrazení vstupného 1300 Kč na č.účtu Fio banky 2600555180/2010
Platba je nevratná a registrace je závazná, v případě, že se nebudete moci dostavit, najdete si za sebe sami náhradníka. Je nutné do poznámky pro příjemce uvádět u platby vaše jméno, pokud je název účtu po jiným jménem a nejdůležitější je správný variabilní symbol dle data akce , zde 214. Pokud je uveden chybně nebo vůbec, není možné platbu ke konkrétní akci přiřadit!

Odeslanou platbou dáváte souhlas s podmínkami registrace a jste automaticky registrováni, další e mail neposíláme, všechny informace najdete vždy na www.pelíšky.org zde u akce. S ohledem na velké množství akcí není možné platby přesouvat na jiné termíny ani vracet. Děkujeme za pochopení. Seznam registrovaných bude uveden cca dva týdny před akcí zde na webu. Po registraci platbou pošlete e mail na sluncebrno@gmail.com , abyste byli zařazeni do adresáře Pelíšků a dostávali aktuálně cca jednou měsíčně informace.

misto konani
Knihovna J. Mahena, Kobližná 4, Brno

Místo konání akce: Knihovna Jiřího Mahena v Brně, Kobližná 4, Brno
Vstupenky: https://www.pelisky.org/single-post/2017/01/14/JAK-POSTAVIT-DUM-ZA-350Tis
Datum začátku akce: 21. Dubna 2018 10:00
Datum ukončení akce: 21. Dubna 2018 18:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.1952N 16.6096E

Případné změny si prověřte na webu akce Jak si postavit dům za 360 tis. / Ondřej Netík

Jméno organizátora: Pelíšky
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce