James Harries

Akce Ostrava

James Harries
Koncerty
Další akce ve městě Ostrava

James Harries

Koncerty Jamese Harriese jsou jedinečným zážitkem plným emocí

Dočkáte se silných melancholických melodií, ale i hravých songů plných euforie a radosti. James na podiu srší energií a vtipem, vypráví historky, které se člověku dostanou pod kůži a během večera Vás zvládne rozesmát i rozplakat.

Co mají společného Ed Sheeran, Katy Perry, Marek Ztracený, Lewis Capaldi, Machine Gun Kelly, One Republic, Imagine Dragons, Mirai…? Tihle všichni byli v zářijovém rádiovém žebříčku IFPI pro Českou republiku až za britským zpěvákem a kytaristou Jamesem Harriesem! Jamesův singl Superstition z připravované desky, která vyjde v lednu 2020 na labelu Tranzistor, znáte z Radiožurnálu, Evropy 2 a dalších rádií.

James chtěl při nahrávání nového počinu Superstition zkusit něco nového a důležitým limitem bylo předsevzetí, že na desce nebude zvuk akustické kytary. Většina písní tak vznikla u piana. O zvuku desky James říká: “Záměrně jsem chtěl bohaté aranžmá a v tom je producent Viliam Béreš mistr. Nová deska je zvukově hodně odlišná od toho, co jsem dělal doteď. Nazval bych to písničkářskou pop music. Možná s přídavkem gospelu, soulu a blues, aby to bylo barevné. Co se týče obsahu, zdá se mi, že se na desce opakovaně objevuje téma toho, kam člověk patří a nebo taky nepatří. Možná proto, že se v poslední době vyrovnávám s otázkou národnosti a důsledků Brexitu?”

Novou desku Superstition nahrával James Harries v Bang Studios v Praze s producentem Viliamem Bérešem a masteroval ji Ken Rich, inženýr nominovaný na cenu Grammy, v Grand Street Recording Studio v New Yorku.
Singly Superstion, Lights a Salvation bodovaly v českých i evropských hitparádách. James si stále drží svou linii písničkáře se strhujícím živým projevem a jeho koncerty jsou jedinečným zážitkem plným emocí. Ať už jsou jeho silné melodie melancholické nebo plné hravosti a euforie, vždy má naléhavost Harriesova hlasu pořádnou dávku charismatu. James nepostrádá energii mladíka ani lyrické vyjadřování básníka. Pobíhá po pódiu, srší vtipem, vypráví historky, které se člověku dostanou pod kůži a umí natlačit slzy do očí nebo vás rozesmát.

20:00

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
G4 Jelen & JFO
Multifunkční aula Gong|DOV, Ostrava
K4 Smetanovo trio
Kino Vesmír, Ostrava
M4 Smetanova Libuše II
Divadlo Jiřího Myrona, Ostrava
HELENA 60 LET NA SCÉNĚ
Dům kultury Akord, Ostrava
R3 Jan Lisiecki
Kino Vesmír, Ostrava
LORD OF THE DANCE 2024
Ostravar Aréna, Ostrava