JANANAS

Akce Jihlava

JANANAS
Koncerty
Další akce ve městě Jihlava

JANANAS

Jananas je kapela, kterou si nespletete. Skupina vedena charismatickou zpěvačkou Janou Infeldovou tak dlouho narušovala stereotypy folkového žánru, až tuto škatulku přerostla.
Skupina podle svých slov vznikla v roce 2005 a první veřejné vystoupení měla v roce 2007. To ještě jako duo, protože tvůrčí jádro skupiny od začátku tvoří kromě zpěvačky Jany Infeldové také kytarista Jan Vávra. Brzy k sobě přibrali baskytaristu Jaromíra Fulneka, který se podle legendy kvůli kapele naučil na baskytaru za pouhých čtrnáct dní.

Poprvé na sebe Jananas upozornil na největším českém folkovém festivalu Zahrada, kde v roce 2009 získal ocenění. Poté se skupina spojila s producentem Martinem Ledvinou a vydala svůj eponymní debut. Za tuto desku, která vyšla poťouchle na Silvestra roku 2010 u vydavatelství Indies Scope records, získala skupina hned pár měsíců na to nominaci na cenu Anděl v kategorii folk a country. Následně navštívila snad všechna myslitelná i nemyslitelná podia českých klubů a festivalů. To již s bubeníkem Janem „Chili" Chalupou, který se stal brzy stálým členem sestavy.
Inteligentní texty a jemný podvratný humor je hlavní devízou Jananasu. Cílená mystifikace občas dovede kapelu do svízelné situace, například, když všichni hudební novináři a fanoušci začnou věřit, že kapela je z Brna. Vstupné: v předprodeji 150 Kč, na místě 170 Kč

19:00

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce