Jarní rybářské závody Universal Fishing

Akce Bohdaneč

Jarní rybářské závody Universal Fishing
Sportovní akce
Další akce ve městě Bohdaneč

Jarní rybářské závody Universal Fishing

Pořadatel (kontakt):
Universal Fishing +420 723 887 464 universalfishing@post.cz

Začátek závodu (datum, čas): 23.3.2018 / 7:30
Datum konce závodu: 25.3..2018 11:00
Startovné na jeden team: 2000 Kč
Maximální počet týmů: 10
Druh lovu: položená
Místo konání závodu: 285 25 Bohdaneč, kraj Středočeský
Název revíru, odkaz: Rybník Pilský http://www.agneshotel.cz/pilsky

Teamy

Soutěží dvoučlenná nebo tříčlenná družstva. Třetí člen družstva má stejná práva a povinnosti jako ostatní závodníci týmu. Jedno družstvo smí lovit maximálně na 4 udice. Závodníci startují na vlastní nebezpečí a zodpovídají za své jednání a vybavení. Pokud přijede k nějakému týmu návštěva, hlaste předem u pořadatele!

Losování

Losovat se bude přímo u vody za účasti všech družstev, a to 22.3.2018 v 17:00 na rybníku Pilský.
Proběhnou 2 losovací kola. Prvním kole si každé družstvo vylosuje pořadí. Ve druhém kole potom proběhne losování o samotná lovná místa. Pokud se některý z týmů nebude moct dostavit ve stanoveném čase, losuje po dohodě pořadatel za něj. Výměna míst není množná.

Výhry

1. místo 4.500,- Kč + poháry
2. místo 3.300,- Kč + poháry
3. místo 2.200,- Kč + poháry
4. místo - balíček od sponzorů
Nejtěžší ryba 500,- Kč + pohár

Časový harmonogram

22.3. Čtvrtek
od 16:00 možný příjezd
od 17:00 losování , 2. kola + přátelské posezení

23.3. Pátek
7:30 start závodů

25.3. Neděle
11:00 konec závodu
12:00 vyhlášení výsledků

Časový plán není možné měnit na žádost některého z teamů či jednotlivců.

PRAVIDLA ZÁVODŮ

Je povoleno lovit pouze ze břehu a stejně tak dopravovat návnadu i nástrahu do loviště.
Každé družstvo (tým) loví na 4 vhodné kaprové pruty s průběžnou montáží, jedním návazcem s jedním háčkem bez protihrotu.
Povolen je lov pouze na položenou, takzvaně na těžko.
Všichni musí být povinně vybaveni zadními olovy (back lead) a také je používat.
Měřit hloubku lze pouze před závodem, na svém lovném místě a ve svém sektoru.
Pokud se ryba dostane při zdolávání do sektoru sousedního družstva a dotkne se jejich montáže, může toto družstvo podat protest. V případě protestu se nebude ryba počítat.
Závodníci smí vstoupit do vody (maximálně úroveň pasu) pouze při podebírání úlovku jen na svém lovném místě. V případě potřeby mohou vstoupit i do sousedního sektoru, ale pouze se souhlasem sousedního družstva.
Každé družstvo musí mít ve výbavě podložku pod rybu (vaničkového typu), podběrák s rameny min. 90 cm, desinfekci na ošetření ryby.
Úlovky se nesmí v žádném případě sakovat. Je nutné již při zdolávání volat rozhodčího, který rybu po vylovení zváží.
Všechny družstva jsou povinna pročíst si pravidla lovu na rybníku Pilský a řídit se jimi. http://www.agneshotel.cz/pilsky/index.php/pravidla

Závodu se mohou zúčastnit i ti zájemci, kteří nejsou členy ČRS nebo MRS
Při nízkém počtu závodníků má pořadatel právo ponížit ceny.
Pořadatel má výhradní právo do začátku závodu učinit změnu v propozicích.
Pořadatel si vyhrazuje právo použít fotografie a videonahrávky z průběhu závodu na reklamní a mediální účely.
Zaplacením startovného stvrzuje každé družstvo svůj souhlas s pravidly závodu.

Povolené montáže:

Loví se na montáž s jedním návazcem a háčkem bez protihrotu. Sestava musí být přispůsobena tak, aby se v případě přetržení vlasce ryba bezpečně zbavila zátěže. Nesmí se používat šokové pletené šňůry. Olověné šňůry se mohou používat o délce maximálně 1 metr!
Montáže určené pro lov s plovoucí nástrahou (Zig rig a podobné) jsou povoleny. Nesmí se požívat drátěná feederová ani jiná krmítka.

Povolené nástrahy:
Různé druhy boilies a pelety.

Povolené návnady:
Vařený partikl, method mix, pelety, boilies.

Povoleny jsou různé dipy, obalovací těsta a podobně.
Vnadit raketou se smí každý den v čase 8:00 - 9:00 a 17:00 - 18:00 hod. Dále je povoleno vadění po celý den kobrou, prakem, lopatkou, vše z lovného místa. Za celý závod smí družstvo použít maximálně 20 kilo návnady (krmení). Nesmí se namačkávat vnadící, krmítková a jiná směs na olovo.
Rozhodčí má právo kdykoli zkontrolovat použitou nástrahu, návnadu a montáž. Tým je povinen umožnit na žádost rozhodčího kontrolu připraveného krmení, jak na místě, tak v bivaku, v autě a podobně.

Hodnocení úlovků:
Každému týmu se sčítají váhy 3 nejtěžších bodovaných ryb. Tým, který bude mít nejvyšší součet vah 3 bodovaných ryb vyhrává.
Bodovanou rybou je amur, kapr, jeseter. Počítá se ryba od hmotnosti 4 kila včetně. Hodnocena může být pouze ryba chycená v části hlavy. Ne ryba ulovená za ploutev a tak dále.
Body rozděluje rozhodčí na základě váhy ryby. Systém bodovaní je nastaven na 100 bodů za 1kg váhy ryby. V praxi to znamená např. kapr 7,58 Kg, získá družstvu 758 bodů.
V případě, že by některá družstva měla na konci závodu shodný počet bodů, rozhodne nejtěžší ulovená ryba.

Rozhodčí:
Kontaktujte rozhodčího již při zdolávání ryby, aby se umožnilo úlovek pohotově hned po vytažení zvážit, vyfotit a vrátit zpět . Rybu zváží rozhodčí spolu s minimálně jedním členem družstva a zapíše ji neprodleně do úlovkového listu. Ostatní týmy mají právo kontrolovat vážení ryb jiných týmu. Všechny bodované úlovky se budou vážit jednou vážící taškou a jednou digitální váhou.
Kontakt na rozhodčího +420 723 887 464!!!

Samotný lov a chování soutěžících:
Všechny družstva jsou povinné respektovat rybářský řád revíru a prostor (sektor), vyznačen pro každé lovné místo. Během soutěže smí do sektoru vstoupit pouze úsekový a hlavní rozhodčí. Ostatní včetně návštěv mohou vstoupit do sektoru jen se souhlasem závodníků
Závodník je povinen na požádání rozhodčího vytáhnout z vody udici ke kontrole. Při hrubém porušení pravidel (překročení množství povoleného krmení, použití nepovolených nástrah, lov mimo svůj sektor, nerespektování pokynů rozhodčího, nedodržení nepsaných zákonů etiky sportovního rybolovu nebo provinění proti rybářskému řádu) bude tým napomenut. O trestu rozhoduje pořadatel závodu a hlavní rozhodčí. Po 3 napomenutí následuje diskvalifikace, bez nároku na vrácení startovného.
Chování soutěžících by mělo být natolik soudné, aby hlukem atd. nerušili své okolí a průběh závodu.
Každé družstvo může podat na kohokoli ze soutěžících protest, při zjištění nerespektování pravidel lovu, či chování u vody (po prošetření následuje napomenutí týmu).
Vše co zde není výslovně povoleno, je zakázáno.

Přerušení závodu:
Závod se neuskuteční, nebo může přerušit pouze v případě živelné pohromy, kdy by byly ohroženo zdraví a životy závodníků.
Živelnou pohromou se rozumí příkladně: zemětřesení, povodňová vlna, která se blíží k místu závodu, silný vítr, který láme stromy v místě, kde se konají závody apod.. Předčasně může závod ukončit jen hlavní rozhodčí na žádost kapitánů, kterých je více než 3/5 většina. Předčasně ukončený závod se anuluje.
Důvodem k přerušení není např. vítr, déšť, sněhová přeháňka nebo vánice, náhlý pokles teploty apod. To znamená, že důvodem k přerušení není nedostatečná vybavenost některého ze závodníků. Počítá se s tím, že každý s přihlášených závodníků je vybaven na třídenní pobyt v přírodě tak, aby nebyl náhlou změnou počasí ohrožen na životě. Závodník nebo závodníci mohou závod předčasně ukončit, ale započítá se jim výsledek dosažený v době, kdy závod ukončili.
V případě nekonání závodu bude vráceno celé startovné závodníkům zpět na jejich účet!

Přihlášky

Přihlášky zasílejte pouze na email universalfishing@post.cz kde uveďte tel. číslo, jména členů družstva a název družstva.
Startovné se platí bankovním převodem na účet, který bude zaslán na email přihlášeného týmu.
Každý tým pro potvrzení přihlášky musí uhradit startovné nejdéle do 11.2. 2018. Při úhradě startovného na účet do poznámek pro příjemce uveďte tel. číslo, jméno týmu a závodníků.
Po zaplacení startovného bude tým zapsán na oficiální startovní listinu.

V případě nezaplacení do stanoveného termínu je přihláška neplatná. Pokud se družstvo rozhodne po zaplacení startovného z jakéhokoli důvodu odstoupit od závodu, nebude již startovné vráceno a musí si za sebe sehnat náhradu. Náhradní tým si může změnit název.

Při jakýchkoli dotazech neváhejte vytočit číslo +420 723 887 464

Místo konání akce: Rybník Pilský, Bohdaneč 87, Bohdaneč
Datum začátku akce: 23. Března 2018 07:30
Datum ukončení akce: 25. Března 2018 11:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.7802N 15.2247E

Případné změny si prověřte na webu akce Jarní rybářské závody Universal Fishing

Jméno organizátora: Universal Fishing
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Čarodějnický běh
hřiště pod kostelem, Úvaly
Skutečská sedmička
Areál městských sportovišť, Skuteč