Jaroslav Dušek / Divadlo Vizita - Bez hranic

Akce Ústí nad Labem

Jaroslav Dušek / Divadlo Vizita - Bez hranic
Divadlo
Další akce ve městě Ústí nad Labem

Jaroslav Dušek / Divadlo Vizita - Bez hranic

Představení je VYPRODÁNO

Divadlo Vizita je jedinečným uskupením umělců rotujících kolem ústřední postavy Jaroslava Duška. Vizita se od svého vzniku v roce 1981 věnuje improvizovanému a spontánnímu divadlu. „Názvy vymýšlíme, jen aby bylo co dát do programu a lidé věděli, že pořád nehrajeme to samé," říká Jaroslav Dušek.

Slova a improvizované verbální etudy v podání Jaroslava Duška jsou základem každého představení. Dušek však často připojuje i krátké pohybové a výrazové improvizace. Důležitou roli má hudební složka, kterou v minulosti vytvářel Alan Vitouš. V současnosti jsou hlavními hudebními improvizátory Vizity Pjér la Šé´z a Zdeněk Konopásek.

Někdy končí Vizita shrnutím příběhu a stop, které vše vysvětlí jako by se jednalo o detektivku. „Na konci jednoho představení jsme pronášeli nesmyslnou koncepci vesmíru, jenž vzniká z nůše, která se otočí naruby. Říkali jsme velmi povážlivé věci a já jsem ke svému velkému úžasu zjistil, že diváci je pozorně poslouchají,“ dodává Dušek.

Jan Tříska o Vizitě: „Jaroslav Dušek ve Vizitě má šílenou odvahu kamikadze-pilota. V poslední chvíli však svůj střemhlavý let vybere – a zachrání si holý život. Ku velké radosti obecenstva - a ku radosti mé.“

Jan Hřebejk o Vizitě: „Někdy závidím pamětníkům, kteří zažili V+W v hledišti Osvobozeného divadla nebo atmosféru Semaforu z počátku 60. let. A jindy závidím sám sobě, když sedím v Arše nebo na Dobešce a hraje Divadlo Vizita. Nic výjimečnějšího v současném divadle neznám.“

Více informací:
www.kultprodukce.cz

Místo konání akce: Veřejný sál Hraničář, Prokopa Diviše 1812/7, Ústí nad Labem
Datum začátku akce: 15. Března 2018 19:00
Datum ukončení akce: 15. Března 2018 20:30
Pravděpodobné souřadnice: 50.6635N 14.0327E

Případné změny si prověřte na webu akce Jaroslav Dušek / Divadlo Vizita - Bez hranic

Jméno organizátora: KULT produkce
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Dívčí válka | Modřišice
Kulturní dům Podháj, Modřišice
Dívčí válka | Všelibice
Kulturní dům Všelibice, Všelibice
Dívčí válka | Český Dub
Česká beseda - kulturní a spolkové centrum Český Dub, Český Dub