JAROSLAV SVĚCENÝ

Akce Luže

JAROSLAV SVĚCENÝ
Koncerty
Další akce ve městě Luže

JAROSLAV SVĚCENÝ

Večer pro Dva ve Třech v kostele na Chlumku

Program plný nádherné hudby Antonína Dvořáka, Johannesa Brahmse, Sergeje Rachmaninova nebo George Gershwina v nesmírně zajímavém propojení s autorskou poezií. Večer vztahových mikropříběhů a lásky v mnoha podobách. Emoce slov jdou ruku v ruce s energií vycházející z nadčasových melodií. Nebude chybět humor ani nadsázka.

Jaroslav Svěcený je jedním z nejvýznamnějších a nejznámějších současných českých houslistů. Je také považován za velkého popularizátora houslové hry. Jeho koncertní turné a festivalová vystoupení obdivovali posluchači po celém světě. Natočil 44 CD a DVD s díly světových a českých autorů. Mnohé z nich byly oceněny jako zlaté i platinové.

V roce 1996 převzal cenu Masarykovy akademie umění za tvůrčí uměleckou činnost a roku 2010 převzal od hlavy státu Zlatou plaketu prezidenta republiky. Hraje na housle Francesco Ruggieri Cremona 1690.

Lucie Tóth, absolventka plzeňské konzervatoře, svá studia završila na HAMU. Profesní zkušenosti sbírala na mnoha klavírních soutěžích (např. Cena za nejlepší provedení české skladby a ČU - Mezinárodní klavírní soutěž Karlovy Vary 1994; 1. cena a Cena Nadace Josepha Seidlera - Mezinárodní soutěž Anglo-Czechoslovak Trust, Londýn 2002. Je vyhledávanou komorní hráčkou, spolupracuje s umělci různých oborů a žánrů.

Zdeňka Žádníková je herečkou pražského Dejvického divadla. Moderuje společenské a firemní akce českých i zahraničních společností a známe ji i z televizních obrazovek. Od roku 2015 spolupracuje s Jaroslavem Svěceným. Píše scénáře na míru hudebním interpretům a spoluvytváří projekty, které chtějí hudbu a hudební skladatele publiku představit nekonvenčním způsobem. Napsala knihu a CD pro děti Ve znamení motýla a básnickou sbírku Hra na anděla, v r 2021 vychází její sbírka s názvem Básně.

začátek od 18:00

Plné vstupné: 300 Kč

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
HABERA&TEAM – TOUR 100
Enteria Aréna, Pardubice
Alice Cooper 2024
Enteria Aréna, Pardubice
JELEN- KONCERT SVITAVY
areál před KC Fabrika, Svitavy
Mňága a Žďorp
UFFO - Společenské centrum, Trutnov