Jazz Černošice 2020

Akce Černošice

Jazz Černošice 2020
Jiné akce
Další akce ve městě Černošice

Jazz Černošice 2020

Jazz Černošice z.s. pořádá XV. ročník dnes již tradičního mezinárodního jazzového
festivalu. Uskuteční se od 27. do 31.5. Celý týden bude nejen v Clubu Kino Černošice, ale i na černošických ulicích, ve vybraných místních restauracích a na „open air scéně“ v prostoru Park Berounka znít jazzová hudba.

Oblíbeným diváckým zpestřením festivalu jsou koncerty koncipované jako Open Air (pouliční produkce), zejména pak koncerty v již výše zmíněných místních restauracích. Na tyto koncerty je vstup zdarma. Divácky přitažlivá netradiční atmosféra je oceňována zvláště těmi diváky, kteří mimo koncertní zážitek spojený s gastronomickou vsuvkou hledají setkání s přáteli, nebo jenom prostou pohodu „všedního“ večera. Naplánovaný je též tzv. výchovný koncert pro žáky základní školy (ZŠ Mokropsy, ZŠ Všenory atd.). Celý festivalový víkend pak bude v Clubu Kino jako v letech minulých patřit interpretům, kteří se dnes již řadí mezi naprostou špičku ve svém oboru.
Vzhledem k tradici a jménu, které si na české jazzové scéně tento festival za poměrně krátkou dobu již stačil vybudovat se domníváme, že jeho podpora je pro Město Černošice zajímavou nabídkou k přímému zviditelnění se v celorepublikovém rozsahu, v neposlední řadě pak podporou kvalitní kulturní nabídky občanům Města Černošice. Ročník 2020 bude opět klást důraz nejenom na jazzové standardy, ale i nadále bude rozvíjet posluchačsky atraktivní fúze jazzu s ethno hudebními vlivy, lidovou hudbou, blues atd. Zároveň se dramaturgie festivalu opět zaměřuje na objevování a podporu mladých talentů, jejichž přínos do celkového aktuálního kulturního dění je nezaměnitelný a též podporu jednak začínajících a jednak již zaběhnutých černošických hudebních souborů.

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce