Jazz! Yes! Open Air Festival

Akce Prachatice

Jazz! Yes! Open Air Festival
Festivaly
Další akce ve městě Prachatice

Jazz! Yes! Open Air Festival

Další ročník jazzového festivalu s žánrovým přesahem na Velkém náměstí. Srdečně Vás zveme do světa jazz rocku, svižného swingu i fúze jazzu s latinskoamerickou hudbou a flamencem. Vstupné je zdarma.

MARTIN BRUNNER BAND ( 18:00 - 19:00 )

Kapelu tvoří muzikanti, kteří patří ke skvělým osobnostem naší hudební scény: Tomáš Fuchs (spolupracuje s Janou Kirschner), Rasťo Uhrík (Vertigo, Lanugo), Roman Vícha (Muff, Ewa Farna). Repertoár kapely tvoří nové kompozice Martina Brunnera, ale každý z muzikantů se podílí na jejich výsledné podobě i celkovém zvuku. Aktuální album s názvem “Levels of Life” vyšlo v roce 2019 na renomovaném labelu Animal Music. I když hudba stále patří do kategorie jazz, nezapře rockové vlivy, které dokonale a nezaměnitelně reprezentuje kytara Tomáše Fuchse, baskytara Rastislava Uhríka a bicí Romana Víchy. Martin Brunner kromě klavíru využívá také analogový syntezátor Prophet.

DUENDE (19:30 - 20:30 )
Kapela Duende osciluje od latinsko-americké hudby a flamenca přes fusion až po jazz-popové skladby. Jejich tři studiová alba jsou důkazem velkého autorsko-interpretačního rozpětí a jsou opřena o výrazné osobnosti současné hudební scény. Aktuálním albem je nahrávka Garden of me, jež vyšla na labelu Warner music v roce 2017. Autorem hudby je kytarista Tomislav Zvardoň, který si přizval ke spolupráci v Duende peruánské hudebníky Carlo Zeggaru a Vlado Ulricha, jež tvoří kompaktní celek, doplněný ještě o pianistu Marka Novotného a baskytaristu Jaroslava Janka. Výsledný zvuk je podpořen osobitým pěveckým výrazem zpěvačky Veroniky Diamantové. Duende oslovuje posluchače nejen skvělou interpretací vlastních písní a hravostí v improvizacích, ale především nezaměnitelným zvukem i pestrým repertoárem. Veronika Diamantová – voc; Tomislav Zvardoň – g; Jaroslav Janek – b; Carlo Zeggara – perc; Vlado Ulrich – fl.

SWING TRIO AVALON (21:00 - 22:00 )
Swing Trio Avalon založili v roce 1996 klavírista Jakub Šafr (*1975), klarinetista Martin Voříšek (*1974) a bubeník Jan Kubeš (*1976), okouzleni živelným, energickým a hudebně sofistikovaným projevem malých skupin Bennyho Goodmana. Svým posluchačům se snaží zprostředkovat radostnou a zároveň poetickou atmosféru americké swingové hudby 30. a 40. let. Trio účinkuje zejména ve svém domovském jihočeském regionu, ale vystupuje i v ostatních oblastech České republiky a v zahraničí (Rakousko, Německo, Švýcarsko, Polsko, Francie, na pozvání Českých aerolinií též Srí Lanka). Hraní ve Swing Triu Avalon není pro jeho členy zdrojem obživy, ale spíše cestou ke společně prožívané hudební euforii. Jediným plně profesionálním hudebníkem je Jakub Šafr, který spolupracuje s různými pražskými jazzovými skupinami a vyučuje na Pražské konzervatoři. Jako korepetitor, aranžér a dirigent se rovněž podílí na divadelních představeních v Praze, Mladé Boleslavi a Plzni. Martin Voříšek přednáší dějiny hudby na Jihočeské univerzitě v Českých Budějovicích a vedle swingu se příležitostně věnuje i interpretaci barokní hudby s českobudějovickým souborem Dyškanti. Jan Kubeš vyučuje český jazyk a občanskou výchovu na Střední uměleckoprůmyslové škole Sv. Anežky české v Českém Krumlově. Působí také jako stálý či hostující bubeník v několika českobudějovických rockových skupinách (Potrubí, Oni, Mustang Bluesride).

18:00 - 22:00

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
FESTIVAL PIVA PRACHATICE 2024
Velké náměstí, Prachatice
FESTIVAL PIVA PRACHATICE 2024
Velké náměstí, Prachatice
Festival KINDERLAND 2024
Výstaviště, České Budějovice