JAZZFEST 2019

Akce Karlovy Vary

JAZZFEST 2019
Festivaly
Další akce ve městě Karlovy Vary

JAZZFEST 2019

Camille Thurman & MMT - závěrečný koncert

Jazz Fancies (CZE)
Milan Krajíc - ts,as,ss, Milan Krajíc jun. - dr,rap, Petra Brabencová - zpěv, Michal Vejskal - piano, Matěj Krečmer - bg, Horst Pilz - ts, Miroslav Nováček - tp, Richard Šanda - tbn

Vedle saxofonisty a lídra Milana Krajíce, vynikající zpěvačky Petry Brabencové a bubeníka Milana Krajíce jr. pochází většina formace ze zdejšího jazzového podhoubí. Repertoár skupiny tvoří originální kompozice Milana Krajíce, téměř bez žánrového omezení, doplněné zajímavě zaranžovanými moderními jazzovými standardy soudobých ikon světového jazzu.

Předání Ceny barona Schoenecka

Camille Thurman & MMT (USA)
Camille Thurman - ts, ss, voc, Marco Marzola - db, Nico Menci - p, Darrell Green – dr

Supernovu newyorské moderní jazzové scény Camillu Thurman označil prestižní časopis DownBeat za stoupající tenorsaxofonovou hvězdu. Její bohatý saxofonový sound je přirovnáván k takovým velikánům, jakými jsou Joe Henderson a Dexter Gordon, v souvislosti s jejím vokálním projevem jsou zmiňována jména Elly Fitzgeraldové a Betty Carterové. Během několika málo let své kariéry sdílela Thurman, která vedle zpěvu a saxofonu hraje i na další nástroje, pódia s největšími jazzovými velikány. Působila také jednu sezónu – jako první žena za posledních třicet let - s prestižním big bandem Jazz at Lincoln Center Orchestra vedeným Wyntonem Marsalisem. Získala také řadu významných jazzových ocenění. Camille Thurman je oceňovaná nejen jako zpěvačka a saxofonistka, ale i jako skladatelka.
Ke spolupráci se spojila s nadmíru taletovaným bubeníkem Darrellem Greenem, který přes své mládí má za sebou mnoho vystoupení na národní i mezinárodní scéně včetně spolupráce s jazzovými velikány. Je vyhledávaným hráčem pro svou velkou kreativitu. Kvartet MMT s nimi tvoří klavírista Nico Menci, přední klavírista na italské jazzové scéně, a kontrabasista Marco Marzola, který vede vlastní formace a spolupracuje s nejreprezentativnějším hudebníky evropské a americké jazzové scény.

čas konání: 19:30 - 22:00

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Kamenité Čas Rock Fest 2024
Areál Kamenité, Vyšní Lhoty
Hronov park fest 2024
park Aloise Jiráska, Hronov