Kalle

Akce Pardubice

Kalle
Koncerty
Web organizátora:
www.divadlo29.cz/
Další akce ve městě Pardubice

Kalle ∴∴∴ Palma

Táborská dvojice Kalle se po třech letech od vydání debutu vrátila s novou deskou Saffron Hills a hned získala nominace na ceny Vinyla a Apollo. Ještě před Kalle vystoupí v D29 Palma, sólový projekt zpěvačky z kapely Leto.

Minimalistické kytarové riffy Davida Zemana, uhrančivý hlas Veroniky Buriánkové a intimita společného pokoje, to je duo Kalle na své debutové desce Live from the Room i na novém albu Saffron Hills. Jejich okouzlující písničkářství k dosažení maximálního emočního efektu potřebuje jen o málo víc než pouhé nic a výsledkem je intenzivní hudba, ze které mrazí v zádech. Může za to hlavně osobitý hlas Veroniky, která ve skladbách My Lost Child nebo Ten Hours zpívá, jako kdyby na tom závisel celý život. Možná si při poslechu jejich skladeb vzpomenete na tak odlišné nahrávky, jako je společný počin Neurosis a Jarboe, slowcorová legenda Codeine nebo narkotické skladby kapely Low.

Kalle nahráli nové album Saffron Hills opět doma na magnetofonový pás – je to výrazem tvrdohlavosti, nostalgie i intimity, která skvěle vystihuje jejich hudbu. Na desce najdeme devět skladeb nahraných na elektrickou kytaru s několika efekty, na albu je slyšet také bicí automat a jednoduché klávesové linky. Vystačit si s málem, to je pro Kalle osvědčená formule. Z hudby je znovu cítit nezlomná důvěra jeden v druhého, autentický zvuk.

Palma je nový sólový projekt zpěvačky z kapely Leto založený na jednoduché elektronice a vokálu. Jsou to vytržené stránky z jejího deníku. Najdeš na nich zaznamenané pohledy z balkónu na údolí Albrechtic, z houpací sítě na stromy a keře, nebo z postele, když se jí nic nechce.

Místo konání akce: Divadlo 29, Sv. Anežky České 29, Pardubice
Vstupenky: http://www.ipardubice.cz/
Datum začátku akce: 9. Února 2018 20:00
Datum ukončení akce: 9. Února 2018 23:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.0399N 15.78E

Případné změny si prověřte na webu akce Kalle ∴∴∴ Palma

Jméno organizátora: Divadlo 29
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce