KEKLO 2018

Akce Budišovice

KEKLO 2018
Sportovní akce
Další akce ve městě Budišovice

KEKLO 2017/18 2 kolo 3.2 2018

Kekelová liga je soubor turnajů v "kekelovém šermu", ve kterých proti sobě nastupují šampióni v aréně (lam) a bojují jeden na jednoho v jednominutových kolech. Každý zápas řídí proškolení rozhodčí (gazgradi) v čele s Gradem a hlídá bedlivá časomíra (kuzatku). Kekelový způsob boje připomíná známější BOTN, ale vyvíjel se nezávisle na něm a postupem času z něj převzal pár pravidel. Na rozdíl od BOTNařů však naši šampióni např. neútočí štíty.

Turnaje se může zúčastnit kdokoliv, kdo má aspoň minimální zkušenosti s kekelem a potřebnou výbavu, a jelikož je liga o téměř fullkontaktním boji, je důležitý také věk šampióna, který až na výjimky schválené org-teamem nesmí být menší než 18 let.

Do lamu může nastoupit jakákoliv rasa z fantasy světů, která dokáže udržet štít v jedné ruce (chapadlu) a zbraň v druhé – ta musí být dlouhá min. 50 cm a splňovat další pravidla.
Jakmile odbojují šampióni aspoň jeden zápas, dostávají "bod cti" a jsou zařazeni do celoroční tabulky. V každém kole šampióni bojují nejen o body do celoroční soutěže, ale i o speciální cenu, kterou vždy dostane vítěz daného kola. Většinou se jedná o materiál na tvoření kostýmů, kožešiny apod.
Nejdůležitější starostí šampióna je mít kvalitní helmu a krytí obličeje. Nezřídka se stává, že zbraň či štít sklouznou do úsměvu soupeře. Chcete-li mít zářivý úsměv i po boji, na helmě a krytí obličeje si dejte záležet.
Turnaje jsou volně přístupné všem fanouškům a družinám šampiónů, kteří mají rádi násilí, ale sami se nezúčastní.

Místo konání akce: Myšinec - volnočasový areál pro děti, Myšinec, Ev.č. 79, poštovní schránka 1, pošta Velká Polom, Budišovice
Datum začátku akce: 3. Února 2018 09:00
Datum ukončení akce: 3. Února 2018 12:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.8606N 18.0307E

Případné změny si prověřte na webu akce KEKLO 2017/18 2 kolo 3.2 2018

Jméno organizátora: Kekelova LIGA Ostrava
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce