Kinsky Trio Prague

Akce Písek

Kinsky Trio Prague
Koncerty
Další akce ve městě Písek

Kinsky Trio Prague

Kinsky Trio ve složení Veronika Böhmová - klavír, Lucie Sedláková Hůlová - housle a Martin Sedlák - violoncello. Vstupenky zakoupené na termín 19.4. 2020 zůstávají v platnosti.

Na koncertě zazní skladby Z. Fibicha, B. Martinů a A. Dvořáka.

KINSKY TRIO PRAGUE patří k předním českým komorním souborům. Na koncertních pódiích se objevuje od roku 1998, ovšem od roku 2004 nese jméno slavného šlechtického rodu, a to s laskavým svolením rodiny Kinských z Kostelce nad Orlicí. Trio studovalo na pražské HAMU pod vedením Prof. Václava Bernáška, člena Kocianova kvarteta.

Klavíristka VERONIKA BÖHMOVÁ pochází z Českých Budějovic. Zúčastnila se řady národních a mezinárodních klavírních soutěží po celém světě. Svá studia dokončila u prof. Arkadi Zenzipéra na Hochschule für Musik v Drážďanech a na Akademii Múzických Umění v Praze ve třídě prof. Ivana Klánského.
Houslistka LUCIE SEDLÁKOVÁ HŮLOVÁ je absolventkou Konzervatoře v Praze a hudební fakulty AMU. Věnuje se jak sólovému hraní, tak komorní hudbě. Často spolupracuje se svým otcem, houslistou Pavlem Hůlou. Se svým manželem, violoncellistou Martinem Sedlákem tvoří České smyčcové duo. Je členkou a sólistkou komorního orchestru Praga Camerata. Věnuje se také autentické interpretaci staré hudby. V roce 2004 se s velkým úspěchem představila jako sólistka Plzeňské filharmonie s dirigentem Jiřím Malátem na turné v USA. Violoncellista MARTIN SEDLÁK absolvoval v roce 1997 Konzervatoř v Praze a v roce 2002 hudební fakultu AMU. Byl stipendistou řady mistrovských kurzů (M. Mlejnik, E. Arizcuren, T. Kühne, M. Perényi a M. Rostropovič). Je laureátem mezinárodních violoncellových soutěží v Liezenu v Rakousku a v Praze. Získal také zvláštní cenu za nejlepší provedení skladby B. Martinů. V roce 1998 byl zařazen jako sólista na prestižní listinu mladých Českého hudebního fondu. Je členem a sólistou komorního orchestru Praga Camerata.

Vstupné v předprodeji 180 Kč, na místě 200 Kč

19:00


Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce