Knapovecká pouť 2020

Akce Ústí nad Orlicí

Knapovecká pouť 2020
Poutě
Další akce ve městě Ústí nad Orlicí

Knapovecká pouť 2020

Po dlouhé době koronavirové nejistoty Vás zveme na Knapoveckou pouť
Program pouti je následující:
13.00 Prohlídka dřevěné kaple Navštívení Panny Marie v Horním Houžovci
Součástí programu pouti jsou prohlídky interiérů kaple v Horním Houžovci a hřbitovní kaple v Knapovci. Obě prohlídky povede historik Bc. Zdeněk Skalický z Městského muzea v Ústí nad Orlicí. Sraz účastníků vlastivědné vycházky je ve 13.00 hodin na točně autobusu v Horním Houžovci. Účastníci vycházky se pak přesunou pěšky, na kole nebo auty do Knapovce ke hřbitovní kapli Zmrtvýchvstání Páně a bude navazovat prohlídka interiéru hřbitovní kaple.

15.00 Mše svatá v kostele sv. Petra a Pavla v Knapovci s doprovodem Cecilské hudební jednoty z ústecké farnosti.

16.00 Kapela Plusmínus Letohrad – na louce pod kostelem bude hrát folková kapela z Letohradu.

16.30 Kuba a tři čerti – po loňské indispozici hlavní představitelky a zrušení představení obnovujeme pozvánku pro divadelní soubor Vicena z Ústí nad Orlicí s pohádkou o chudé Aničce a pomocníku Kubovi, o hodných čertech a o vítězství dobra nad zlem.

17.30 Požární útok hasičů z SDH Knapovec – místní sbor dobrovolných hasičů předvede za příznivého stavu vodních zdrojů ukázky požárního sportu.

Od 14 hodin je na louce pod kostelem zajištěno občerstvení, točené pivo, buřty a pouťové koláče. Program pouti se koná pouze za příznivého počasí a zdravotně bezpečnostních podmínek. Akce je podpořena Městem Ústí nad Orlicí.

Začátek akce: 28. 6. 2020 13:00:00
Konec akce: 28. 6. 2020 18:00:00
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Žádná akce.