KOUZELNÁ RYBOVKA

Akce Kladno

KOUZELNÁ RYBOVKA
Jiné akce
Další akce ve městě Kladno

KOUZELNÁ RYBOVKA

V prostorách kostela Nanebevzetí Panny Marie zazní slavná pastorální skladba Jakuba Jana Ryby Česká mše vánoční k narození Páně v režii a výpravě Matěje Formana. Spojení živého provedení skladby s divadelně-výtvarnými obrazy v prostoru kladenského svatostánku vychází ze setkání Divadla Lampion, Divadla bratří Formanů, Symfonického orchestru hlavního města Prahy FOK, dirigenta Zdeňka Klaudy a Kühova smíšeného sboru. Představení proběhnou 17. 12. 2021 v 15:00 a v 18:00.

Divadlo Lampion, Divadlo bratří Formanů a Symfonický orchestr hl. m. Prahy FOK společně uvedou Kouzelnou Rybovku v Kladně.

“Při společné práci na tomto hudebně-divadelním projektu by bylo těžké se nedotknout také lidského příběhu Jakuba Jana Ryby, jemuž se nevyhlo utrpení a nepochopení. Přesto se z něj pro nás zrodilo dílo s radostným poselstvím a nám blízkou a důvěrnou atmosférou”, říká k dílu režisér a výtvarník Matěj Forman.

Jakub Jan Ryba, Matěj Forman
Kouzelná Rybovka Pospíchejme k Betlému, místu svatému, k Dítěti nebeskému, Pánu věčnému. Budem se mu klaněti, zpěvy slavně chváliti. Co se zdávna zvěstovalo, to se nyní vykonalo, neb leží v jesličkách již zrozen Pán Ježíš. To jest noc skvostná, to jest noc milostná. Hvězdičky krásně plápolají, krásní tónové ze všech stran se rozléhají. Pojďme tam, pojďme tam Dítě vítati, písněmi, hudbami vychvalovati.

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce