Krkonošské pohádky 2: Anče a Kuba mají Kubíčka

Akce Praha

Krkonošské pohádky 2: Anče a Kuba mají Kubíčka
Akce pro děti, Divadlo
Další akce ve městě Praha

Krkonošské pohádky 2: Anče a Kuba mají Kubíčka

Každý příběh má své pokračování ...

V potoce už uběhlo něco vody, Ančeti s Kubou se narodil kluk jak buk a dostal jméno Kubíček. Jinak ale vše zůstalo při starém a Trautenberk pořád na všechny křičí své himllaudóny, donrverty a krumcajs elementy a vymýšlí darebnosti ... Jenže Anče, Kuba, hajný a teď už i Kubíček si s ním vědí rady, a když ne, je nablízku Krakonoš.

Legendární Krkonošské pohádky zná zřejmě každý. Však také po právu před několika lety vyhráli anketu o nejoblíbenější večerníček. Mají celkem 20 epizod. Málokdo však tuší, že se v roce 1989 připravovalo natáčení dalších 7 dílů. K němu již bohužel nedošlo, ale jejich autorka nám na základě původních scénářů připravila představení Krkonošské pohádky 2: Anče a Kuba mají Kubíčka.

I když divadelních představení inspirovaných Krkonošskými pohádkami bylo (a je) celá řada, k jejich oficiální divadelní adaptaci došlo teprve v roce 2013. Jejich autorka Božena Šimková se sama podílela na vzniku divadelního scénáře. Na premiéře byla hotovým tvarem doslova nadšená.

Představení se hraje již 4 roky před permanentně vyprodaným hledištěm. A v roce 2017 uvedeme premiéru přímého pokračování původního příběhu, jehož příprava začala v roce 1989, ale nebylo již realizováno. A stejně jako u prvních Krkonošských pohádek, bude i v tomto představení použita původní „večerníčkovská“ hudba profesora Vadima Petrova.

Hrají: Libor Jeník / Petr Pěknic, Vojtěch Matějíčka / Michal Pazderka, Barbora Mottlová, Kryštof Nohýnek, Radim Jíra, Štěpánka Prýmková

Místo konání akce: Divadlo Bez Zábradlí, Praha
Vstupenky: https://www.kulturniportal.cz/vstupenky/53477/
Datum začátku akce: 4. Listopadu 2017 11:00
Datum ukončení akce: 4. Listopadu 2017 12:30
Pravděpodobné souřadnice: 50.0825N 14.4221E

Případné změny si prověřte na webu akce Krkonošské pohádky 2: Anče a Kuba mají Kubíčka

Jméno organizátora: Divadlo pohádek
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
MÍŠA RŮŽIČKOVÁ: MINIDISKO PRO PRINCE A PRINCEZNY
Kulturní centrum Novodvorská, Novodvorská 1013/151, Praha 4, Praha
MÍŠA RŮŽIČKOVÁ: MINIDISKO PRO PRINCE A PRINCEZNY
Kulturní centrum Novodvorská, Novodvorská 1013/151, Praha 4, Praha