KYTAROVÝ FESTIVAL MIKULOV 2018

Akce Mikulov

KYTAROVÝ FESTIVAL MIKULOV 2018
Festivaly
Další akce ve městě Mikulov

KYTAROVÝ FESTIVAL MIKULOV 2018

Kytarový festival Mikulov patří již více než tři desetiletí k nejvýznamnějším akcím svého druhu nejen v České republice, ale i v celém středoevropském prostoru. Jeho 32. ročník bude probíhat tak jako v minulých letech formou přednášek, seminářů, výstav a výuky v mistrovských třídách. Nedílnou součástí festivalu bude řada odpoledních a večerních koncertů pro veřejnost
Novinkou letošního ročníku budou loutnové kurzy a kurzy pro žáky ZUŠ.

Festival bude v roce 2018 již tradičně probíhat ve dvou rovinách. První je určena zejména aktivním účastníkům festivalu a jejím obsahem je především výuka v tzv. mistrovských třídách (denně od 9.00 do 12.30 hodin), které vedou renomovaní pedagogové, působící zpravidla na zahraničních vysokých uměleckých školách a univerzitách. V odpoledních hodinách budou probíhat zkoušky kytarového orchestru, složeného z účastníků festivalu, semináře a přednášky s kytarovou tématikou či prodejní výstavy mistrovských kytar a příslušenství, hudebnin, knižních publikací a hudebních CD a DVD (vše v objektu Gymnázia, Komenského 7 v Mikulově).

Druhá, veřejná rovina festivalu, bude tvořena dvanácti koncerty v prostorách mikulovského zámku, na kterých se publiku představí špičkoví kytaristé z řady zemí světa. K vystoupení v roce 2018 jsou pozváni Joaquín Clerch (Kuba), Lukasz Kuropaczewski (Polsko), Duo Artis (Německo), Yamandu Costa (Brazílie), Massimo Felici (Itálie), You Wu (Čína), Rolf Lislevand (Norsko), Duo Siempre Nuevo & Epoque Kvartet (Česká republika). Odpoledních koncerty budou patřit účastníkům festivalu a také kytarovému orchestru složeného z účastníků festivalu.

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce