Lenny na Vánočních trzích Opava

Akce Opava

Lenny na Vánočních trzích Opava
Koncerty
Další akce ve městě Opava

Lenny na Vánočních trzích Opava

Lenka Filipová se narodila v roce 1993 v Praze do umělecké rodiny folkové zpěvačky a kytaristky Lenky Filipové a architekta Borise Drbala. Ve čtyřech letech začala hrát na klavír. Později přešla na sólový zpěv doprovázený hrou na klavír. Komponovala melodie a poté k nim přidávala i text. V jedenácti letech složila svou první píseň. V šestnácti začala hrát s kapelou a doprovázet svou matku na jejích turné po Evropě, Austrálii, Americe a Kanadě.
V roce 2013 získala ocenění Objev roku v anketě Anděl, a v témže roce byla nominovaná na Objev roku v anketě Český Slavík Mattoni.

V září 2016 vyšlo její debutové studiové album Hearts. V rámci něj Lenny vyjela na klubová turné Hearts Tour, která byla na všech místech vyprodaná. Za album Hearts Lenny získala nominaci na Cenu Apollo. V roce 2016 byla též nominována v kategorii Zpěvačka na hudební cenu Žebřík a v celkem čtyřech kategoriích na cenu Anděl. Z těchto čtyř nominací proměnila všechny, a to v kategoriích Album roku (Hearts), Skladba roku (Hell.o), Zpěvačka roku a Videoklip roku (Hell.o). Rovněž převzala žánrového Anděla v kategorii Rock & Pop.

Více informací: http://lennymusic.net/.

Začátek akce: 7. 12. 2019 18:00:00
Konec akce: 7. 12. 2019 19:00:00
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
DAN BÁRTA & ILLUSTRATOSPHERE
OKO, kostel sv. Václava, Opava
FESTIVAL SLUNOVRAT 2024
náměstí Osvoboditelů, Opava
TROS DISCOTEQUOS
OKO, kostel sv. Václava, Opava
FESTIVAL SLUNOVRAT 2024
náměstí Osvoboditelů, Opava
MŮJ VZOR, BOŽSKÝ KAREL
Multifunkční aula GONG, Ostrava