Letenské prase & Letenský masopust

Akce Praha

Letenské prase & Letenský masopust
Vaření, Gastronomie
Další akce ve městě Praha

Letenské prase & Letenský masopust

Letos poprvé ve spolupráci s Galerií Scarabeus spojujeme dvě tradiční zimní akce – Letenské prase aneb zabijačka v muzeu (13. ročník) a Letenský masopust (7. ročník). Záštitu nad akcí Letenské prase převzal ministr zemědělství Miroslav Toman.

Ukázky tradičních postupů zpracování vepřového masa předvede na muzejním dvoře mistr řezník František Kšána ml., který se zasloužil o znovuobjevení přeštického prasete. Nyní je tváří řeznictví Naše maso. Ochutnat a nakoupit si budete moci nejen vybrané zabijačkové speciality.
Připraven je i doprovodný program pro děti – po celý den výroba masopustních masek s výtvarnicí Evou Blahovou, výtvarné dílničky s lektory a pro nejmenší návštěvníky pohádka O prasátku Arturovi v podání Divadla PaDa.
Průvod Letenského masopustu zavítá do muzea po 13. hodině a přinese s sebou muziku, divadelní představení, taneční vystoupení, ale především tradiční masopustní masky. O tom, jak to probíhalo v minulých ročnících, se můžete přesvědčit na výstavě fotografií.

A bonus pro návštěvníky? Ti, kteří dorazí v masopustních maskách (nikoli pouze ve škraboškách), mají vstup na akci i do všech prostor Národního zemědělského muzea zdarma.

Tak neseďte doma!

Začátek akce: 25. 1. 2020 10:00:00
Konec akce: 25. 1. 2020 17:00:00
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Velikonoční otevřené sklepy 2024, Čejkovice
Čejkovice (okres Hodonín), Čejkovice
Košt vína, Výstaviště Kroměříž, neděle 31.3.2024
Výstaviště Kroměříž, K Výstavišti 4069/8, Kroměříž