Letní kino Be2Can Tohle není Kalifornie

Akce Praha

Letní kino Be2Can  Tohle není Kalifornie
Kino
Další akce ve městě Praha

Letní kino Be2Can | Tohle není Kalifornie

Gauč ve Stromovce je hrdou letní scénou Be2Can, výběrové přehlídky prvotřídních festivalových snímků ze tří nejprestižnějších světových festivalů, které v běžné distribuci chybí.

TOHLE NENÍ KALIFORNIE / MARTEN PERSIEL / MFF VARŠAVA – NOMINACE NA NEJLEPŠÍ DOKUMENT, MFF KARLOVY VARY 2012, BERLINALE 2012 – CENA DIALOGUE EN PERSPECTIVE

„Působivý portrét komunity mladých skejťáků, revoltujících v těžkých dobách Německé demokratické republiky.”
První celovečerní dokument německého režiséra Martina Persiela je dynamickou a svěží hymnou protispolečenské revolty mladých a v socialistické NDR téměř zakázaného sportu – skatebordingu. Režisér tu pracuje s archivním materiálem, konkrétně se skutečnými videozáznamy, které si v toho času nahrála parta tří kamarádů, fascinovaných tímto sportem, na 8 mm kameru.
Persielův snímek sleduje tři představitele od jejich dětství v 70. letech přes období vzdoru v letech osmdesátých až po pád komunismu na podzim 1989, kdy se jim zásadně změnily podmínky života. Divákům se tak odkrývá skutečný obraz života mladé komunity skejťáků v NDR, jak ho ještě nikdy předtím neviděli.
Dokument už od svého uvedení v roce 2012 získal vícero mezinárodních filmových cen. Kromě divácké ceny na MFF ve Varšavě získal Zvláštní cenu poroty na MFF v Nashville i cenu Dialogue En Perspective za jeho vizuální sílu a originální spojení osobních vzpomínek s kolektivní pamětí obyvatelů bývalé NDR. Kromě toho se film na MFF ve Varšavě ucházel o hlavní cenu v kategorii nejlepší dokument.

Režie: Marten Persiel
Hrají: David Nathan
Trailer: https://youtu.be/2xifuAJERVg
Film je v němčině s českými titulky.

Vstupenky v síti GoOut: http://bit.ly/TohleNeniKalifornie
Další projekce Letního kina Be2Can, vždy ve čtvrtek od 21:00:

25. 7. UTØYA, 22. ČERVENCE
1. 8. KOMUNA
http://bit.ly/LetniKinoBe2Can

V případě nepřízně počasí akci budeme muset zrušit či přesunout na jiný termín. Jsme letní prostor, nebylo by vám u nás hezky.

Čtvrtek 18. července 2019 v 21:30 až 0:30

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Žádná akce.