Letní scéna Divadla Bolka Polívky

Akce Slavkov u Brna

Letní scéna Divadla Bolka Polívky
Divadlo
Další akce ve městě Slavkov u Brna

Letní scéna Divadla Bolka Polívky

Začátkem srpna ožije zámecké nádvoří divadlem. Hostovat zde bude Divadlo Bolka Polívky.

Divadlo Bolka Polívky připravuje již počtvrté svou Letní scénu. Poprvé se však představení pod širým nebem budou postupně odehrávat hned na třech atraktivních lokalitách. Od 10. do 13. července budou mít diváci možnost zhlédnout inscenace z produkce Divadla Bolka Polívky v amfiteátru v Mikulově, od 22. července do 3. srpna na Biskupském dvoře Moravského zemského muzea v Brně a od 6. do 8. srpna se Letní scéna přesune na nádvoří zámku do Slavkova u Brna. Dvakrát bude uvedena oblíbená hra DNA, v níž se Bolek Polívka střetává se svou dcerou Annou, a také inscenace Šest tanečních hodin v šesti týdnech, připomínající, že naděje v lepší zítřky nikdy neumírá.

6. 8. út a 7. 8. ve 20:00 DNA / Divadlo Bolka Polívky
„To jsou samé drogy, čuchání, injekce – člověk je rád, když se mu podaří vychovat normálního alkoholika!“ Slovo DNA zastupuje tři prvky s důležitým významem pro autorskou hru Bolka Polívky. DNA je nositelka i informací. Je to i choroba. A jsou tu i jiná dna – chvíle, na které se neúspěšně snažíme zapomenout. Generační střet otce a dcery, kde ON (Bolek Polívka) a ONA (Anna Polívková) prožívají všední satiru života. Jako herečtí kolegové tráví společný čas v šatně a sem tam si odběhnou na scénu. Nebo už na scéně jsou? ON je životem prozkoušený muž, který rád poučuje a vrtá do života svému potomkovi. ONA má pocit, že její zploditel je paranoidní šťoural. Oba spojuje upřímné „mít rád, i přestože…“. Přijďte se přesvědčit, že na všechna dna světa se dá dívat i s nadhledem!
Autor a režie: Bolek Polívka
Hrají: Anna Polívková, Bolek Polívka, Jiří Fretti Pfeifer, Jaromír Barin Tichý
Délka představení: 140 minut + přestávka

8. 8. čt ve 20:00 ŠEST TANEČNÍCH HODIN V ŠESTI TÝDNECH / Divadlo Bolka Polívky
Šest týdnů tance, šest týdnů porozumění a hledání společné řeči. Madame Lily Harrison si najímá Michaela Minetho, aby ji naučil swing, tango, valčík, foxtrot, cha-chu a moderní tanec. Oba prochází těžkým životním obdobím a i přesto, že spolu zdánlivě nemají nic společného nakonec najdou společnou řeč a vzájemně si pomůžou. Strhující herecký duet o lidské opuštěnosti a nikdy neumírající naději v lepší zítřky!
Autor: Richard Alferi
Režie: Zdeněk Dušek
Hrají: Chantal Poullain, Martin Kraus
Délka představení: 140 minut + přestávka

VSTUPNÉ: Předprodej vstupenek v pokladně Divadla Bolka Polívky a také online prostřednictvím sítě GoOut. https://www.divadlobolkapolivky.cz/program/
Předprodej v Infocentru pod zámkem bude upřesněn.
Ceny vstupenek na hru DNA: Sektor A: 590,- Sektor B: 450,- Sektor C: 250,-
Ceny vstupenek na hru ŠEST TANEČNÍCH HODIN V ŠESTI TÝDNECH : Sektor A: 480,- Sektor B: 430,- Sektor C: 230,-
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Dívčí válka | Český Dub
Česká beseda - kulturní a spolkové centrum Český Dub, Český Dub
MUZIKÁLY NARUBY
Hrad Šternberk, Šternberk