Longital

Akce Praha

Longital
Koncerty
Další akce ve městě Praha

Longital

Osmnáct let na scéně, devět studiových alb a desáté na cestě. K tomu hudba k filmům, divadelním představením a živé akustické i smyčcové nahrávky. Oceňovaná skupina LONGITAL v září vydává nový materiál pod názvem Mauna.

VSTUPENKY: https://goout.net/cs/koncerty/longital/xcree/+viedm/

Co od něho můžeme po nedávných pozoruhodných sólových odbočkách všech tří členů kapely očekávat? Novou synergii, nahromaděnou energii a Longital 2.0 v top formě a dokonalé žánrové neuchopitelnosti.

O čem je nové album?

Mauna je havajské slovo pro horu ale také název kmene afrických motýlů, kteří se vyznačují zajímavými geometrickými vzory na křídlech. Víc než geometrii v hudebních motivech se však vyplatí hledat ještě třetí význam pocházející z hinduistické filozofie, kterým je pro Longital ticho. Ne v doslovném smyslu, ale spíše v rovině vnitřního klidu.
Ticho v hlavě, které léčí. „Přiznej si, že ti svět unikl a nechápeš, co se tu děje, že nestíháš vnímat všechno, co se v té rychlosti odvíjí,“ zpívá Shina o současném světě, ve kterém ani na okamžik nedokáže vypnout, zpomalit, nebrat si toho na sebe příliš moc a starat se o svoje duševní zdraví.

Jak zní Mauna?

Mauna zní jako by Shina, Dano Salontay a Marián Slávka s lehkostí spojili všechna žánrová období, projekty a světy, kterými za poslední roky prošli. Nechybí vzrušující smyčcové momenty, orchestrální aranže, sbor, klavírní plochy, ale také experimentální zvukové výlety, analogová elektronika a prvky vážné hudby.
V kontrastu s poselstvím o vnitřním klidu je album Mauna maximalistické po produkční stránce s hudebními hosty – jazzmany Oskarem Torokem na trubku, Rasťou Uhríkem na kontrabas a basovou kytaru a orchestrem, jehož jádro tvoří smyčce z projektu Longital Suita v aranžích dlouholetého souputníka skupiny Slava Solovica. Producentem alba je opět Ondřej Ježek (alba A to je všetko? A Diviko), který sám přišel s nápadem zapojit orchestr a následně čelil výzvě zmixovat nahrávku obsahující víc než sto stop. Album se nahrávalo v renomovaném studiu Sono, orchestrální party v LOFT Studio Igora Baara v bratislavě.

Co bude na koncertě?

Longital jsou známí velmi energickým koncertním projevem, který se často liší od studiových nahrávek a dodává jim živelnost. Vzájemná komunikace mezi hudebníky a improvizace dělá každý koncert jedinečným. Živé provedení alba v triu s hudebními hosty bude velmi napínavé, překvapující a radostné.

Sobota 5. října 2019 v 19:30 až 22:00

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce