Machač Carp Cup 2017

Akce Čeperka

Machač Carp Cup 2017
Sportovní akce
Další akce ve městě Čeperka

Machač Carp Cup 2017 (2. ročník)

Rybářské závody dvojic na 50 hodin pro 10 týmů.

„Machač Carp Cup 2017“
2. ROČNÍK
Začátek závodu v 10:00 v pátek 15.9.2017 a konec závodu v 12:00 v neděli 17.9.2017.
Pořadatelé:
Hlavní pořadatel: Sharan Fishing Team
Hlavní rozhodčí: Milan Kolman

Kontakt pro registraci: jan-ulrich@seznam.cz

STARTOVNÍ LISTINA:

1. Sharan Fishing Team – Kolbaba, Ulrich
2. Sharan Fishing Team 2 – Hájek + 1
3. CT Evropa – Razskazov + 1
4. CT Kraken – Janeba, Čížek
5. CT Lukáš – Lukáš +1
6. CT Number One – Blažek, Jaruněk
7. CT Jirka Novák - Novák + 1
8. CT Delphin HK - Šimon + ?
9. CT Jarda Bárta - Bárta +1
10. CT Krakonoš - Baťa + 1

Náhradní týmy:
11. CT H2O
12. CT Vidláci

Kompletní název týmu bude upřesněn po registraci.


Pravidla:

Tým

Dvoučlenný závodní tým.
Závodu se účastní 10 týmů.

Startovné

Startovné je stanoveno na 3.500 Kč/tým. Uzavření přihlášek proběhne při dosaženém počtu 10 přihlášených týmů. Tým musí do 10 dnů od podání přihlášky uhradit startovné. Startovné lze uhradit na BÚ (číslo BÚ a VS bude sdělen po přijetí přihlášky či individuální domluvě).

Losování a prezence

Prezence týmů proběhne ve čtvrtek 14.9.2017 od 17:00 do 19:00 na vyznačeném místě v restauraci písníku Machač (Stéblová). Losování sektoru probíhá ve čtvrtek 14.9.2017 od 19:30 ve dvou kolech. V prvním kole si vylosuje tým pořadové číslo pro losování v druhém kole. V druhém kole si tým vylosuje číslo sektoru, ve kterém bude lovit.
V případě, že budou všichni přítomni, losování může začít dříve.

Bodování

Boduje se pět nejtěžších ulovených ryb - pouze kapr, jeseter a amur nad 5kg, kdy se počítá 1 gram = 1 bod. Bodování provádí rozhodčí, po zvážení a zapsání bodů musí být ryba neprodleně vrácena vodě v jeho přítomnosti. Uchovávání úlovků ve vaničce je povoleno pouze do obodování úlovku. Vítězem závodu se stává tým s nejvyšším dosaženým počtem bodů celkově. Ostatní týmy budou vyhodnoceny dle nejvyššího počtu dosažených bodů. V případě rovnosti bodů rozhoduje o pořadí nejtěžší ulovená ryba.

Přesun na místa a příprava lovného místa

Soutěžící se mohou do vylosovaného sektoru přesunout hned po vylosování čísla sektoru. Zde závodníci mohou začít s přípravou rybářského náčiní a „zabydlet se“ v chatce nebo bivaku. V 9:30 (15.9.2017) mohou začít soutěžící s vnaděním. Vnadění je povoleno všemi rybářskými způsoby – zavážení návnad a nástrah POVOLENO. Zakázána je pouze zavážecí lodička (popř. dron). Do začátku závodu nesmí být zahájen lov, to znamená, že nástrahy musí být mimo vodu rybníka.

Lovný sektor

Každý tým vylosuje jedno vyznačené místo na celý závod. Hranice sektoru bude vyznačena v terénu, v případě sporu rozhodne o hranici rozhodčí. Jakékoliv změny hranic sektoru a manipulace s kolíky v průběhu závodu nebudou tolerovány. Do sektoru má přístup pouze soutěžní družstvo, rozhodčí a pořadatelé. Návštěvám je vstup povolen pouze s vědomím rozhodčího, tým je zodpovědný za přítomnost ne však za pouhý průchod cizích osob ve svém sektoru.

Lov

Soutěžní rybolov se provádí dle Rybářského řádu, platného pro revír na rok 2017.
Celé závody probíhají v duchu „Chyť a pusť“.

www.revirmachac.cz

Povolená technika lovu

Každý tým loví na maximálně 4 pruty s koncovou udicí s jedním jednoháčkem. Montáž musí být provedena tak, aby v případě utržení udice došlo k uvolnění použité zátěže – průběžná montáž. Jako nástrahu a návnadu NELZE použít živé organismy tj. žížala, červ atd. Rozhodčí má právo kdykoliv zkontrolovat použitou nástrahu, návnadu a montáž, tým je povinen umožnit na žádost rozhodčího kontrolu připraveného krmení. Vstup do vody je povolen v rámci vylosovaného místa. V lovném sektoru lze umístit tyčovou bójku jako označení krmného místa.
ZÁKAZ vnadění nevařeným partiklem !!!

Povolené a povinné technické prostředky k lovu

Povinné vybavení: Každý tým musí být vybaven vhodným podběrákem (min. 80 cm rameno podběráku), vaničkou pod ryby a ostatní výbavou dle rybářského řádu platného na písníku Machač. Pro noční uchování úlovku je vyžadován alespoň jeden SAK na kapra.

UPOZORNĚNÍ: místní kapři atakují hranici 30 kg – používejte odpovídající vybavení včetně vlasce !!!

Pohyb a chování v průběhu závodu

Každý z účastníků závodu, včetně jejich doprovodu, je povinen chovat se ohleduplně k přírodě, je přísně zakázáno jakkoliv poškozovat pobřežní porosty, rozdělávat oheň (nadzemní grill povolen). Po ukončení závodu je každý povinen odvést odpadky z místa lovu domů. V průběhu závodu je zakázána jízda automobilem kolem rybníka, soutěžící odstaví vozidla na označených parkovištích. Z důvodu bezpečnosti za nepříznivých povětrnostních podmínek může hlavní rozhodčí na omezenou dobu závod přerušit. Při porušení společenských pravidel před v průběhu a po skončení závodu může být člen nebo celý tým bez náhrady vyloučen ze závodu. Výsledky vyloučeného týmu se anulují, v případě vyloučení týmu po ukončení závodu propadá případná výhra ve prospěch pořadatele. Všichni přítomní se zúčastňují na vlastní nebezpečí. Případná vzniklá škoda nebude účastníkům závodu pořadatelem hrazena a pořadatel za ni nenese žádnou odpovědnost. Účastníci, kteří způsobí škodu před, v průběhu, nebo po ukončení závodu jsou povinni tuto škodu nahradit.

Vyhodnocení

Po ukončení závodu bude zveřejněna listina týmů a jejich výsledný počet získaných bodů. Vyhodnoceny a odměněny dle umístění budou všechny týmy a nejtěžší ulovená ryba.

Hlavní cena je Putovní pohár, medaile + věcné ceny od sponzora.


Organizační pokyny

• Ve čtvrtek večer proběhne ,,slavnostní'' zahájení závodu s losováním sektorů.
• Na sektoru bude možné postavit i bivak nebo přístřešek.
• Během závodu bude provozovateli areálu zajištěno občerstvení, včetně možnosti objednání jídla na celý závod – bez donášky na sektor.


Závěrečná ustanovení

Pořadatel si vymiňuje právo v případě důležité potřeby upravit pravidla. Všichni startující souhlasí s těmito pravidly, což potvrdili uhrazením startovného. Porušení pravidel může vést k vyloučení jednotlivce nebo týmu ze závodu bez náhrady.

!!! Jsme snad všichni slušní lidé a podle toho se taky budeme chovat !!!

Místo konání akce: Revír Machač, Malá Čeperka 208, Čeperka
Datum začátku akce: 15. Září 2017 10:00
Datum ukončení akce: 17. Září 2017 12:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.1161N 15.7579E

Případné změny si prověřte na webu akce Machač Carp Cup 2017 (2. ročník)

Jméno organizátora: Sharan Fishing Team
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce