Maok - Světelné ornamenty

Akce Litomyšl

Maok - Světelné ornamenty
Koncerty
Další akce ve městě Litomyšl

Maok - Světelné ornamenty

Maok a jeho koncert Světelné ornamenty v Piaristickém chrámu Nalezení svatého kříže v Litomyšli.

Maok je hudebník, improvizátor, multiinstrumentalista, zpěvák, skladatel, ale hlavně člověk, jehož životní součástí a nejvýraznější složkou sebevyjádření je hudba.

Jeho hudba uzdravuje a inspiruje. Hraje na koncertech, dělá muzikoterapie, skládá hudbu k divadelním představením, tanečním inscenacím, ilustracím a filmům. Když jde na pódium nemá představu co bude hrát. Hudbu dělá pro hudbu, která jde přímo ze srdce a kterou nechává svobodně plynout ať je jakákoliv. Hraje také, svým způsobem, slovenskou lidovou hudbu.

Jeho jedinečný styl je ve snivých až mysticky laděných skladbách lehko rozpoznatelný i bez toho, že byste znali konkrétní skladbu. Je vyhledávaným a pravidelným hostem na meditačních akcích pořádaných známými českými či slovenskými duchovními. Sám o své hudbě říká: „Hudba je pro mne vyjádřením svobody a lásky. Vyjádřením úžasu z tvořivého okamžiku, kdy vzniká krása, která nás může uchvátit a zavést nás do barevného a neustále měnícího se světa naší Duše, anebo v nás může zastavit jakýkoliv pohyb a my se můžeme rozpustit v jediném bodě, v plnosti prázdna, které je zároveň zornicí našeho oka. Anebo nás může zavést do pulzující extáze planoucího Srdce, anebo nás může provést cestou tance a pohybu, kde splyneme se svým tělem v našich vnitřních rytmech. Anebo si jen tak příjemně pospíme.

www.maok.sk

Vstupné 300,- Kč v předprodeji
350,- Kč na místě

Čtvrtek 17. října 2019 v 18:00 až 20:00

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce