Marie Terezie se vrací do Valtic

Akce Valtice

Marie Terezie se vrací do Valtic
Kino
Další akce ve městě Valtice

Marie Terezie se vrací do Valtic

Zveme Vás na slavnostní předpremiéru první části dvoudílné koprodukční minisérie České televize Marie Terezie, která se uskuteční v jízdárně Státního zámku Valtice.

Vstup na akci je zdarma.

Místní barokní zámek sehrál významnou roli při natáčení tohoto historického snímku. Přijďte se podívat na film, který ukáže lásku i intriky na dvoře jedné z nejvýznamnějších žen evropské historie. Hollywoodský režisér Robert Dornhlem obsadil do hlavních rolí rakouskou herečku Marii Louisu Stockinger a českého herce Vojtěcha Kotka. Ve vedlejších rolích se představí řada dalších známých tváří, například Zuzana Stivínová, Pavel Kříž, Táňa Pauhofová, Jiří Dvořák a další.

Marie Terezie
Minisérie se odvíjí od dvou zásadních okamžiků v životě mladé panovnice – jednak příběh dětské lásky a pozdějšího manželství s Františkem Štěpánem Lotrinským, jednak nástup na trůn a získání uherské koruny. Osudy císařovny, která na trůnu vládla přes čtyřicet let, jsou ukázány především na vztazích uvnitř habsburské rodiny - s matkou, sestrou a otcem – a s významnými dvořany habsburského dvora, jako například Evžen Savojský, Filip Josef Kinský nebo Bedřich Harrach. První díl se zaměřuje především na šok, který konzervativnímu dvoru mladá Marie způsobila svým rozhodnutím provdat se z lásky, a na potíže, které nastaly poté, co se ukázalo, že Marie se kvůli absenci císařského syna bude zřejmě muset stát následnicí trůnu.

Místo konání akce: Zámek Valtice - Valtice Castle, Státní zámek Valtice, Zámek 1, Valtice
Datum začátku akce: 4. Prosince 2017 17:00
Datum ukončení akce: 4. Prosince 2017 20:00
Pravděpodobné souřadnice: 48.7404N 16.7566E

Případné změny si prověřte na webu akce Marie Terezie se vrací do Valtic

Jméno organizátora: Česká televize
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Žádná akce.