Mauglí

Akce Pardubice

Akce pro děti
Další akce ve městě Pardubice

Mauglí

Divadlo U staré herečky. Inscenace na motivy Knihy džunglí spisovatele Rudyarda Kiplinga, ve které je místo slov akce. Ocitneme se v indické džungli plné nástrah a nebezpečí, obklopeni divokými šelmami a zákeřnými plazy. Do toho ztracené dítě, které ani pořádně nemluví, a jedna housenka Poradí si Mauglí ve světě vlků, hadů, tygrů a jiných obrovských zvířat, s nimiž si i dospělí poradí jen stěží? Dokáže malý kluk uprostřed divočiny přežít? Mauglího v džungli najde vlk. Ten pochopí, že se o ztracené dítě někdo musí postarat. Má hlad? Že by mělo chuť na kostičku? Ne, med bude lepší! Do věci se vloží medvěd, který se stane Mauglího opatrovníkem.

Mauglí se ale musí naučit přežít sám, a tak se vydává na výpravy do džungle. Postupně pochopí, že život v divočině vyžaduje moudrost a bystrost, i když zpočátku ho z prekérních situací zachraňuje medvěd, který skrytě hlídá Mauglího na každém kroku. Vypadalo by to jako ráj, kdyby v okolí nekroužil zlý tygr

Příběh o odvaze a přátelství se neobejde bez napětí a trochy nebezpečí, ale určitě se obejde bez zbytečných slov.
Královéhradecké nezávislé divadlo U staré herečky funguje bez stálé scény. Herečky Jarmila Vlčková a její dcera Jana Vyšohlídová nezávisle na sobě hrají svá představení nejen dětem z mateřských škol, ale také v divadlech a dalších kulturních zařízeních či pod širým nebem, opakovaně se zúčastňují domácích i zahraničních festivalů.

Režie a hudba: Jiří Vyšohlíd
Dramaturgie: Marta Ljubková Výprava a loutky: Luděk Joska Hraje: Jana Vyšohlídová

9:00

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce