Meziříčská muzejní noc je zárukou kvalitně probdělé noci

Akce Valašské Meziříčí

Akce pro děti, Festivaly, Kultura
Web organizátora:
mmn.kzvalmez.cz/
Další akce ve městě Valašské Meziříčí
Podrobnější informace: 775109206

Valašské Meziříčí se podvanácté zapojí do celorepublikového festivalu Muzejních nocí, který umocňuje jedinečnou atmosférou nočního města s kulturním a uměleckým podtextem.

I letos se otevřou nočním návštěvníkům stálice valašskomeziříčské kulturní scény. Zažít večerní procházku plnou objevování s možností zapojit se do nabízených doprovodných akcí, budeme moci v těchto institucích: Zámek Kinských Muzea regionu Valašsko, Moravská gobelínová manufaktura, Muzejní a galerijní centrum, Muzeum valašských strašidel SVČ Domeček, Městská knihovna Val. Meziříčí, Evangelický kostel, Kino Valmez, Hvězdárna Val. Meziříčí, Kulturní zařízení města Val. Meziříčí,  T. J. Sokol Val. Meziříčí, Vrtule – Svět her a poznání, Muzeum řeznictví, Střední uměleckoprůmyslová škola sklářská, Základní umělecká škola B-Art, Základní umělecká škola Alfréda Radoka Val. Mez,  Prostor, Gymnázium Františka Palackého Val. Meziříčí, Galerie Kaple, M-klub, Galerie Sýpka, Zrní design shop.

Zažít kulturní zážitek a zároveň se kvalitně občerstvit můžete v Café Tucan, Jako doma, Ráji Sýrů, Schlattauerově kavárně a Zámecké kavárně.

„Ze zmíněných institucích musím vypíchnou časově omezené akce jako je taneční vystoupení žáků ZUŠ A. Radoka v Galerii Kaple, v Kině Valmez výběr animovaných filmů z festivalu Oskárek, přehlídky dílen v Moravské gobelínové manufaktuře i prohlídky v TJ. Sokol a v Evangelickém kostele na vás čeká projekce filmu i veřejné čtení u příležitosti 430. výročí J. A. Komenského. Zábavu si děti užijí v zámku Kinských, v Knihovně, v Muzeu valašských strašidel, Vrtuli a dalších. Důležité je připomenout, že v každé instituci nezapomínají na děti, kde je čeká mnoho zábavy“, pozvala návštěvníky koordinátorka projektu Vlasta Červenková do zapojených institucí. 

Hlavní doprovodný program se bude odehrávat na prvním a druhém nádvoří zámku Žerotínů i na přilehlé kavární terase. Ještě před oficiálním zahájení MMN 2022 si mohou děti užít loutkové představení Divadla 100 opic Skřítek, který to nevzdal a následně vyrobit s divadelní dílničkou loutku. A poté započne hudebně-literární pásmo Délka létajících peřin, kde vystoupí Roman Polách, Kristýna Svidroňová, Lenka Halová a hudební doprovod duo To a Jen a Leleia.

„Unikátní pouliční představení za doprovodu živé hudby, dechberoucích samohybů a zvuků velkoměsta přiveze V.O.S.A. Theatre. Představení bez repríz, ale s nespočtem premiér, Vysoké snění, které bylo mimo jiné uvedeno na Expo 2022 v Dubaji, nese prvky žonglování, pantomimy a pracuje stylem site-specific na každém místě, kde se odehrává,“ nastínila hlavní akci večera koordinátorka projektu.

Na I. nádvoří jako první zahraje brněnská kapela Tryo, poté valašskomeziříčské seskupení Gorilpop a na závěr si s Hello Marcel zatančíme a můžeme vyzkoušet VJing. Během noci na děti čeká například cirkusový workshop a ve 21:00 se těšíme na dětská rebelskou fire show spolku Prostě Cirkus.

„Jako každý rok nebude chybět silniční vláček, který nočním putovatelům pomůže s přiblížením k daným institucím, a to za pouhou padesátikorunu. Děti do tří let mají po celý večer vláček zdarma. Nezapomeňte si také vyzvednout svůj muzejníček v Turistickém informačním centru a v průběhu svého putování institucemi sbírat razítka. Po nasbírání alespoň patnácti razítek si opět na tomto místě můžete vyzvednout malinký dárek,“ dodala Červenková.

Více informací společně s podrobným programem naleznete na http://mmn.kzvalmez.cz/

Jméno organizátora: Kulturní zařízení města Valašského Meziříčí
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce