Mike Parker’s Meta (USA/PL)

Akce Pardubice

Mike Parker’s Meta (USA/PL)
Koncerty
Web organizátora:
www.divadlo29.cz/
Další akce ve městě Pardubice

Mike Parker’s Meta (USA/PL)

Nový kvartet amerického basisty Mikea Parkera. Ryzí energie rocku, citlivost klasiky, pestrost avantgardy a harmonie moderního jazzu.

Mike Parker (USA) – kontrabas / Patryk Dobosz (PL) – bicí / Dominik Wania (PL) – klavír / Slawek Pezda (PL) – tenorsaxofon

Skladatel a hráč na kontrabas z New Yorku Mike Parker společně s polskými spoluhráči, tenorsaxofonistou Slawkem Pezdou, vynikajícím pianistou Dominikem Waniou a bubeníkem Partrykem Doboszem, důmyslně a originálně propojuje jazz s funkem, klasiku s avantgardními výboji, drum´n´bass s jazzovou improvizací. Výsledný tvar je svěží a nepředvídatelný, nechybí mu nadhled ani živelnost s vydatnou porcí elektrizující energie.

Rodák z New Yorku Mike Parker studoval kontrabas na Skidmore College v NY a na konzervatoři v Amsterdamu. Měl příležitost studovat u některých světových basistů (Scott Colley, Reid Anderson a Reubin Rogers) a hrát s nejslavnějšími jazzovými hudebníky jako jsou John Scofield, Chris Potter nebo Eric Harland. Mike se nyní pohybuje mezi New Yorkem a Evropou a to jako vedoucí svého tria, tak jako vyhledávaný sideman v mnoha dalších mezinárodních hudebních projektech.

Krakovský tenorsaxofonista Slawek Pezda patří k nejtalentovanějším saxofonistům mladé generace v Polsku. Od roku 2009 je členem kvarteta PeGaPoFo, které navazuje na odkaz jazzové avantgardy 60.let a v roce 2014 založil formaci The Flash!, která kombinuje akustický jazz s elektronikou a experimentálními postupy.

Dominik Wania je jeden z nejtalentovanějších pianistů mladé jazzové generace v Polsku. Na klavír začal hrát ve třech letech, po absolutoriu hudební akademie v Krakowě studoval na bostonské New England Conservatory of Music. V minulosti spolupracoval s řadou osobností světové jazzové scéný jako jsou např. Marcus Miller, Dave Liebman, Lee Konitz nebo Jerry Bergonzi.

Bubeník Patryk Dobosz vystudoval Krakovskou hudební akademii. Je proslulý svou virtuozní technikou a schopností obsáhnout velmi širokou škálu hudebních stylů. Hrál po boku řady významných hudebníků: Randyho Breckera, Joela Frahma, High Definition, Janusze Muniaka, Wayna Escofferyho a mnoha dalších.

Omlouváme se, ale původně avizovaný izraelský bubeník Ziv Ravit bohužel nemůže s kapelou přijet.

www.mptheory.com
www.facebook.com/MikeParkersUnifiedTheory

Vstupné: 160 Kč (na místě na průkaz ISIC 50% sleva)
P5edprodej: Informační centrum Pardubice / TicketPortal CZ

Místo konání akce: Divadlo 29, Sv. Anežky České 29, Pardubice
Datum začátku akce: 27. Září 2017 20:00
Datum ukončení akce: 27. Září 2017 23:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.0399N 15.78E

Případné změny si prověřte na webu akce Mike Parker’s Meta (USA/PL)

Jméno organizátora: Divadlo 29
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce