Mistrovství světa v para hokeji 2021

Akce Ostrava

Mistrovství světa v para hokeji 2021
Jiné akce
Další akce ve městě Ostrava

Mistrovství světa v para hokeji 2021

Po obrovském diváckém úspěchu v roce 2019, který pro para hokej znamenal jistý historický mezník, se mistrovství světa uskuteční opět v Ostravě

Turnaj pro osm nejlepších para hokejových týmů světa, který je zároveň kvalifikací na Zimní paralympijské hry Peking 2022, proběhne v Ostravar Aréně od 19. do 26. června 2021.Původně byl plánován na květen, tento termín ovšem znemožnila situace ohledně covid-19.

Česká para hokejová reprezentace prošla od posledního světového turnaje generační obměnou. Zatím se tým připravuje na pravidelných kempech v Nymburku a Poděbradech.V sestavě českého týmu se objeví minimálně tři úplně nová jména, pro které bude tuzemský turnaj první možností porovnání sil se zahraničními soupeři. Para hokej prochází podle trenéra Břízy v posledních letech extrémně rychlým vývojem a zvedá se hlavně konkurence v elitní světové skupině A.

Češi si tento rok hned v základní skupině mistrovství zahrají s těžkými, ale zároveň pro fanouška velmi atraktivními soupeři, týmy z USA, Kanady a Jižní Koreje. Ve druhé skupině by mělo podle tabulkových předpokladů dominovat Rusko, které úvodní duely sehraje s reprezentacemi Norska, Itálie a nováčky světové skupiny A – týmem Slovenska.

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce