Mňam! Gastrofestival 2022

Akce Kroměříž

Akce pro děti, Vaření, Gastronomie, Víno Pivo
Další akce ve městě Kroměříž
Podrobnější informace: gastro@backstage-agency.cz

Ochutnat pokrmy z celého světa, a přitom zůstat na Výstavišti v Kroměříži. To nabízí svým návštěvníkům Mňam! Gastrofestival, který se uskuteční už v neděli 22. května. Kromě dobrého jídla a pití se příchozí mohou těšit na vystoupení kuchařů, program pro děti, relaxační zóny, ochutnávky regionálních potravin nebo se přihlásit do soutěže Hanácké vdolek 2022. Jen a pouze po dobu festivalu bude možné ochutnat Mňam Ležák, uvařený speciálně pro tuto příležitost. Celým dnem provede moderátor a herec Petr Rychlý.

Brány kroměřížského Výstaviště budou pro návštěvníky otevřeny od 10 do 20 hodin a aktuální počet zapojených food trucků, prodejců a restaurací už překročil osmdesátku. „Podařilo se nám získat opravdu pestrou nabídku pokrmů, která nemá v rámci našeho kraje obdoby. O přízeň labužníků se utkají lokální i světová kuchyně, sladkosti i maso na nejrůznější způsoby, exotická jídla i naprostá klasika, to vše za doprovodu velkého výběru nealko a alko nápojů,“ říká za pořadatelskou Backstage agency Lukáš Lauman.

K hlavním tahákům v nabídce se určitě zařadí burgery od Angel Grillu, vítězů mnoha hamburger festů, nebo grilované pštrosí maso. Unikátem bude pivo Mňam Ležák, které bylo uvařeno speciálně jen a pouze pro tento festival. Lokální, ale přesto netradiční lahůdky přiveze Tvarůžková cukrárna. Představí se také potraviny, které hrdě nesou označení Regionální potravina – marmelády, mošty, mléčný karamel nebo výrobky z kozího mléka, a bude možné je ochutnat na místě i koupit s sebou.

Řada food trucků zaujme nejen svým menu, ale i vzhledem. Burgery a hot dogy bude servírovat veterán – Renault Estafette, kávu historická Avia jménem Kavia, velký nákladní Mercedes s kamennou pecí nabídne pravou italskou pizzu.

Příznivci moderního způsobu stravování jistě ocení low carb pokrmy, bio maso na grilu nebo bezlepkové potraviny.

Pauzy mezi ochutnáváním lze strávit v relaxačních zónách, například ve velké Lusso Cafe zóně s kávou a dezerty, nebo sledováním programu na pódiu, kde proběhnou rozhovory s kuchaři nebo také s hlavním technologem pivovaru Zubr. Zazní rady a tipy do kuchyně, odvážlivci mohou ochutnat ty nejpálivější chilli papričky světa, k poslechu zahraje kapela Party Leaders. Dětem den zpestří vystoupení klauna Brdíka, dětská zóna s balonky a dílnička s výrobou zástěr a ubrusů.

Návštěvníky Mňam! Gastrofestivalu čeká nelehká volba. Vybrat si španělské, italské, tyrolské, kubánské, gruzínské, egyptské, indonéské nebo thajské speciality? Sushi, pizzatini, quesadillu, tacos nebo raclette? Zůstat u domácí kuchyně a dát si uzené maso, grilovaná žebra, klobásky, sýry či tvarůžky? Nebo experimentovat a vyzkoušet ústřice, pštrosí maso, chobotnice, žabí stehýnka, červíky a další hmyz? Anebo se pustit do sladkostí, jako jsou palačinky, wafle, frgály, makronky, dortíky, churros a zmrzlina? „Ať už si vyberou cokoliv, budeme rádi, když za námi přijdou na Výstaviště, užijí si komfortu, které nabízí, a ochutnají to, co je láká i to, co ještě neměli příležitost vyzkoušet,“ uzavírá pozvánku Lukáš Lauman.

Zajištěn je dostatečný počet míst k sezení, čisté sociální zařízení i velká kapacita parkoviště. Vstupné je ve výši 100 Kč, zdarma je pro děti do 150 cm, ZTP a ZTP/P.

Jméno organizátora: Backstage agency
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Košt vína, Výstaviště Kroměříž, neděle 31.3.2024
Výstaviště Kroměříž, K Výstavišti 4069/8, Kroměříž
ŠTÍSTKO A POUPĚNKA - POJĎ SI HRÁT!
Kino Klub Sušil, Bystřice pod Hostýnem
Košt vína, Výstaviště Kroměříž, neděle 31.3.2024
Výstaviště Kroměříž, K Výstavišti 4069/8, Kroměříž