Modelářský svět 2020 - Výstava papírových modelů

Akce Brno

Modelářský svět 2020 - Výstava papírových modelů
Výstavy
Další akce ve městě Brno

Modelářský svět 2020 - Výstava papírových modelů

Pamatujete si časopis ABC? Pamatujete si, že kromě zajímavého obsahu v něm vycházely i papírové modely? No jistě, že pamatujete. Kdo by aspoň jeden papírový model nezkusil v dětství slepit? A pokud patříte mezi početnou skupinu modelářů, které tento koníček drží dodnes, tak jistě o naší výstavě víte.
Stejně jako v loňském roce se výstava Modelářský svět uskuteční v prostorách Technického muzea v Brně. Návštěvníci muzea tak budou mít šanci si během celého víkendu stovky modelů nejen prohlédnout, ale si je i zkusit vytvořit pod dohledem zkušených modelářů.

www.modelarskysvetbrno.cz
www.technicalmuseum.cz
www.betexa-magazin.cz
www.betexa.cz

A vás ostatní možná překvapí, jak si papírové modelářství dnes stojí v nepřeberné konkurenci možností jak trávit volný čas. Již dlouhá léta u nás působí CPM o.s. (Centrum papírových modelů), které má několik tisíc členů, fanoušků a sympatizantů. A dohromady tvoří komunitu, která se tímto koníčkem velmi aktivně zabývá. Díky nim se každý rok koná tzv. Papírová liga, což je řada soutěžních výstav, kde se modeláři setkávají a navzájem obdivují výsledky svých prací.

Na výstavách lze pak vidět stovky modelů nejrůznějších kategorií, jako jsou automobily, pasová technika, letadla, lodě a také architektura (hrady, zámky, kostely, atp). Rovněž je velmi široká i složitost modelů. Vystavují i junioři s lehčími modely čítajícími desítky dílů. Na druhé straně jsou k vidění i papírové modely od zkušených modelářů, které obsahují mimo tisíce dílků mnoho dalších vylepšení a takovéto modely jsou pak neuvěřitelně detailní.

A přesně taková přehlídka stovek nejrůznějších modelů vás čeká i na naší výstavě. Připravujeme pro vás ale i mnohem více. Můžete se těšit na workshopy pod dohledem zkušených modelářů. Budete si moci vyzkoušet vy sami nebo s dětmi postavit jednoduché vystřihovánky a zjistit, jaký je to skvělý pocit něco z papíru opravdu vytvořit. Celou výstavu pak bude doplňovat expozice pojednávající o historií papírového modelářství u nás. Tato expozice pak bude doplněna i samotnou přednáškou na toto téma, kterou povede Josef Kropáček. O dalších překvapeních vás budeme průběžně informovat.

www.modelarskysvetbrno.cz
www.betexa-magazin.cz
www.betexa.cz

Registrace: http://bit.ly/Modelarsky_svet_2020_REGISTRACE

Začátek akce: 2. 5. 2020 10:00:00
Konec akce: 3. 5. 2020 17:00:00
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce