Motorband

Akce Teplice

Motorband
Koncerty
Další akce ve městě Teplice

Motorband, Sklap a Normal v Knaku

Motorband doma, na místě činu.

Motorband
V roce 1986 vzniká v severočeských Teplicích skupina Motorband, jejíž hvězda začíná strmě stoupat a během dvou let se skupina ve složení: Kamil Střihavka /zpěv/, Libor Matejčík /kytara/, Tomáš Krulich /kytara/, Tomáš Jarolím /baskytara/, Daniel Hafstein /bicí/ hrající tehdy populární speedmetal stává stálicí československé metalové scény spolu s takovými kapelami jako Arakain, Citron nebo Vitacit. Vrcholem tohoto období se stává soutěž Rockfest, kdy hraje Motorband ve finále v pražské sportovní hale před 12000 diváky.
V roce 1993 se Milan Daim stává novým zpěvákem Motorbandu. Libor se s nabídkou obrací i na bývalého bubeníka "Hafa". Druhou kytaru doplňuje René Schildhauer a basu Jakub Fojtík. V této sestavě zůstávají Motorband do roku 1994 a vydávají svoji druhou desku Rock 'n' Roll.
Další znovuzrození kapely přichází v roce 2002.
Josef Šutara /zpěv/ s Liborem staví nový Motorband a do sestavy přicházejí Zbyněk Haase /kytara/ s bratrem Romanem /bicí/ a Radek Šikl /baskytara/. Sestava začíná koncertovat a nové CD "Satisfakce" vydává v roce 2005.
V roce 2008 Motorband nahrává ve složení: Radek Popel /zpěv/, Libor Matejčik /kytara/, Martin Przeczek /kytara/, Sláva Safonkin /baskytara/, Daniel Hafstein /bicí/ čtvrté album Heart Of The Machine, které je produkované v německém Hanoveru a vychází na jaře 2009. Jde o první čistě anglicky zpívané album Motorbandu, které jako bonus obsahuje rockovou partii ke skladbě Amore Vittoria opery Pietro e Lucia. Ta úspěšně boduje v hitparádách anglických rockrádií. Krátce po vydání alba Libor staví nový Motorband s Josefem Šutarou.
Na podzim 2010 je stěžejní osobností nový baskytarista a ikona českého hardrocku Karel Adam (ex-Vitacit, ex-Kreyson, ex-ABBand ad.). Pozice bubeníka je v krátké době obsazena novým jménem: Klaudius Kryšpín. V roce 2015 se dlouho očekávaným druhým kytaristou stává Jan "Hans" Jiříček (ex-Titanic). Navíc dochází k ještě zásadnější změně - Josefa Šutaru nahrazuje nesmírně talentovaný zpěvák Luděk Struhař (ex-Vindex). Bohužel Klaudu Kryšpína sužují zdravotní potíže, které vyúsťují v zastavení činnosti. Po vzájemné dohodě tak Motorband angažuje nového bubeníka Stanleyho Jahodu a na konci roku 2016 ho nahrazuje Ivo Batoušek z Jumping Drums. Nové album je na spadnutí.
Luděk Struhař /zpěv/, Libor Matejčik /kytara/, Jan Jiříček /kytara/, Karel Adam /baskytara/, Ivo Batoušek /bicí/ - sestava Motorbandu 2017 a nové album s výstižným názvem "V" vyšlo 23. července toho roku. Navíc v listopadu vstoupil do kin Motorband Restart. Hudební dokumentární film se ohlíží za osudy hudebníků, kteří v osmdesátých letech budovali heavy metalové podhoubí v tehdejším Československu. Ústřední postavou dokumentu je kytarista Libor Matejčík a jeho příběh plný odhodlání dostat se na vrchol. Během let kapelou prošla řada dnes úspěšných hudebníků. Kde jsou bývalí členové kapely, jak se jim daří a jak daleko to dotáhli?
V březnu 2019 Iva nahrazuje post bubeníka Stanislav Pliska.

Dále zahrají:
Sklap - heavy rock z Děčína
Normal - hard rock z Teplic

Začátek akce: 24. 4. 2020 20:00:00
Konec akce: 25. 4. 2020 2:00:00
Vstupenky
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
RADŮZA S KAPELOU
Krušnohorské divadlo, Teplice
THE CELLO BOYS
Krušnohorské divadlo, Teplice
TOP VOICE 2024
Krušnohorské divadlo, Teplice
Hudební festival Labefest 2024
Smetanovo nábřeží, Děčín
TOP VOICE 2024
Krušnohorské divadlo, Teplice