Nejistá sezóna na Ptačím vrchu

Akce Opava

Nejistá sezóna na Ptačím vrchu
Kultura
Další akce ve městě Opava

Nejistá sezóna na Ptačím vrchu

OPAVSKÉ KULTURNÍ LÉTO
9. SEZÓNA LETNÍHO RETROKINA NA PTAČÍM VRCHU
Panství degenerujícího průměru zamindrákovaných a jinak neuspokojených ambiciózních jedinců posuzujících věci způsobem, který jen dále dokládá jejich všestrannou nezpůsobilost odbornou i lidskou, je skutečnou obžalobou tohoto ponurého času salámového blahobytu a konzumního rovnostářství na příděl. Mravné i nemravné v takovém světě splývá do neurčité šedavé kaše, která jako bláto pokrývá vše, všechny a všechno. Umět vidět znamená znát i to, co vědět nechceme a odmítáme. Cimrmani mezi tento vzácný lidský druh náleží. A jejich početní vděční diváci všech generací rovněž.

Velmi nostalgický a zvláštní posmutnělou náladou oplývající autorský film o autorském divadle, divadle tzv. malých forem, který přesto zdobí tak typický svěrákovsko-smoljakovský nadhled a smysl pro humor. Velmi příznačně oba tvůrci akcentují především řetězec absurdit, se kterými se amatérský divadelní soubor při své umělecké pouti setkává. Nejistá sezóna je vůbec zajímavý filmový tvar, něco mezi stylizovaným hraným dokumentem a celovečerním filmem vypovídajícím otevřeně o politické situaci v minulém režimu. Jeden z nejsilnějších dokumentů doby. Je tak trochu zázrak, že takovýhle film mohl v roce 1987 vůbec vzniknout. Tak takové to tehdy bylo...

Pořádá: statutární město OPAVA
Zajišťuje: Biograf16 / Postřeh z.s.
Licencor: Národní filmový archiv
Promítá se z dobové filmové kopie s přestávkou na pivo a výměnu filmového kotouče. Deky, karimatky, slušné vychování a lihoviny ve vratných obalech s sebou.

Zítra v 21:00 až 23:00

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
M4 Smetanova Libuše II
Divadlo Jiřího Myrona, Ostrava
G4 Jelen & JFO
Multifunkční aula Gong|DOV, Ostrava
A4 Z mého života
Kino Vesmír, Ostrava
R3 Jan Lisiecki
Kino Vesmír, Ostrava