Nikol Bóková Trio

Akce Hranice

Koncerty
Další akce ve městě Hranice

Nikol Bóková Trio

Americké jaro: Nikol Bóková Trio

NÁHRADNÍ TERMÍN za pondělí 25. května 2020.

Americké jaro je mezinárodní multižánrový festival, který se koná každoročně na desítkách míst po celé České republice. V roce 2020 se uskuteční 15. ročník.

Posláním festivalu je obohacovat kulturní život mimo velká městská centra. Publiku nabízí nejen české, ale i americké umělce, na koncertech vystupují vyzrálé umělecké osobnosti i nadaní mladí hudebníci na začátku své kariéry. Kromě koncertů klasické a jazzové hudby doplňují festival také přednášky, mistrovské kurzy, promítání filmů či výstavy. Součástí programu jsou rovněž koncerty velkých studentských orchestrů a sborů ve významných koncertních síních.

Festival Americké jaro je organizovaný Ústavem pro česko-americké vztahy. Mezi důležité partnery festivalu patří Velvyslanectví USA v ČR, Hudba Hradní stráže a Policie ČR, Knihovna Václava Havla, Knižní veletrh Svět knihy, Národní filmový archiv, American Pianists Association a American Friends of the Czech Republic. Festival založil v roce 2006 světově proslulý klavírista Radoslav Kvapil. Do roku 2015 ho řídila Jiřina Rybáčková a v současnosti je ředitelkou festivalu Zdenka Součková.

18:00

190 Kč mimo předplatitele KPH

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
LACO DECZI & CELULA NEW YORK
Městské divadlo, Prostějov
MÁJOVÝ ŠUMPERK
u květinářství La Fiori, Šumperk