Noc divadel v Idu

Akce Praha

Noc divadel v Idu
Divadlo
Web organizátora:
www.idu.cz/cs/
Další akce ve městě Praha

Noc divadel v Idu

Noc divadel je součástí evropského projektu European Theatre Night, který prezentuje divadlo tvořivým způsobem v netradiční formě vždy třetí listopadovou sobotu již od roku 2008. European Theatre Night se v roce 2013 účastnilo deset evropských zemí (Belgie, Bosna a Hercegovina, Bulharsko, ČR, Chorvatsko, Maďarsko, Rakousko, Srbsko, Slovensko a Slovinsko), zapojilo se 400 divadel a institucí ze 120 měst. V České republice proběhl první ročník Noci divadel 16. listopadu 2013. Zúčastnilo se jej 80 amatérských i profesionálních divadel a souborů z 25 českých a moravských měst a navštívilo jej přes 40 000 diváků.

PROGRAM NOCI DIVADEL 2017 V IDU

Infocentrum IDU 12.00 - 21.00

12:00 Divadlo na Tagance - přednáška Vlasty Smolákové a Viktora Kronbauera
Dramatickou konfrontaci legendárního moskevského Divadla na Tagance a jeho zakladatele, režiséra J. P. Ljubimova (1917–2014) s proměnami vládnoucích režimů – v Rusku i u nás – přiblíží unikátní dokumentární reportáž Československé TV Taganka konečně v Praze (1991), komentovaná výstava (kurátor Vlasta Smoláková) a prezentace fotografií z inscenace Bulgakovova Mistra a Markétky (fotograf Viktor Kronbauer).
Vstup volný. Rezervace není nutná.

14:00 - 18.00 Prodej publikací IDU aneb velmi předvánoční bazar
Prodej publikací Institutu umění – Divadelního ústavu s 20 % slevou a k tomu několik speciálních balíčků na téma: kulturní management, divadelní slovníky, zahraniční divadlo či divadelní hry.
Knihovna IDU

15:00 - 18:00 PUNK STORYTELLING
Mapuj IDU, vyprávěj příběh.
Workshop, spacemapping
Přijď a mapuj. Prozkoumej starý dům, nenápadná zákoutí, mumii kočky v archivu. Najdi větu v knihovně, napiš ji na stroji. Udělej komiks.
Tell a punk story!
Přijďte a prozkoumejte budovu IDU. Budeme hledat to, co zůstává jiným očím skryté. Budeme dělat své vlastní 3D minipříběhy a sdílet je na Instagramu. Vytvoříme prořezávané punkové komiksy.
Bez věkového omezení (děti do 6 let v doprovodu rodičů)
Vstup volný. Rezervace není nutná.

Kde se co najde – knihovna, bibliografie, dokumentace, sbírky
Interaktivní program Informačně-dokumentačního oddělení, Knihovny, Bibliografie, Oddělení sbírek a archivu plný zajímavých informací i kuriozit. Průvodce fondy, databázemi a způsobem, jak se materiály a údaje získávají, zpracovávají, ukládají a především zpřístupňují zájemcům. To vše s praktickými ukázkami a zajímavostmi, se kterými se pracovníci těchto oddělení občas setkávají.
Komentované prohlídky v 16 a 18 hodin (délka cca 45 minut). Vstup volný. Rezervace není nutná.

Iva Němcová – komentovaná prohlídka výstavy
Výstava představuje tvorbu výjimečné osobnosti české scénografie, předčasně zesnulé Ivy Němcové (1980–2015). Je jedinečnou příležitostí vhlédnout do tvůrčího procesu jejího vynikajícího a inspirujícího, třebaže nedokončeného díla. Hlavním komponentem výstavy jsou makety scén, doplněné videoinstalacemi a audiomateriálem, přibližujícím okolnosti a kontext jednotlivých prací.
Tvůrci knihy a výstavy jsou Andrej Ďurík, Jan Frič, Lenka Jehlíková, Barbora Příhodová, Matěj Samec, Dragan Stojčevski, Lucia Škandíková, Daniel Špinar a Marie Zdeňková.
Komentovaná prohlídka od 14:00. 45 min. Vstup volný. Rezervace není nutná.
Galerie Českých center, Rytířská 31, Praha 1

Místo konání akce: Institut umění - Divadelní ústav, Celetná 17, Praha
Datum začátku akce: 18. Listopadu 2017 12:00
Datum ukončení akce: 18. Listopadu 2017 21:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.0872N 14.4248E

Případné změny si prověřte na webu akce Noc divadel v Idu

Jméno organizátora: Institut umění - Divadelní ústav
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
MUZIKÁLY NARUBY
Hrad Šternberk, Šternberk
Dívčí válka | Český Dub
Česká beseda - kulturní a spolkové centrum Český Dub, Český Dub
LOUTKOVÉ DIVADLO: O KOBLÍŽKOVI
Restaurace Opera, Odolena Voda