Noc vědců

Akce Zlín

Noc vědců

Noc vědců je celorepubliková vědecko-popularizační akce, která zapojuje všechny lidi do inspirujícího prostředí vědy. Návštěvníci si hrají, poznávají, zkoušejí a snaží se pochopit a objevovat tento fascinující svět.

Vždy na přelomu září a října na jeden se večer otevírají brány vědeckých institucí a univerzit a blíže se představují vědci a důležitost jejich práce pro naši společnost.
V České republice se Noc vědců koná už od roku 2005 a neustále se rozšiřuje do dalších měst. Chytré zábavě se meze nekladou a tak není divu, že získává na popularitě, baví totiž ty nejmenší i dospělé. Přijďte poprvé zažít neopakovatelnou atmosféru 27. 9. na Fakultu logistiky a krizového řízení v Uherském Hradišti. Akce je primárně určená pro rodiče s dětmi a má za cíl zábavnou formou popularizovat různá odvětví vědy a techniky. K naší fakultě, jako k hlavnímu organizátorovi se připojily všechny složky Integrovaného záchranného systému ČR, střední školy z našeho regionu a firemní partneři.

Zatím poslední ročník Noci vědců proběhl 5. 10. 2018 na více než 30 místech České republiky. Zaznamenal rekordní návštěvnost 60 000 návštěvníků.
Každý rok má program jedno společné téma – letos „šetrně k planetě“.

A na co se můžete těšit?
Soutěže pro děti a rodiče Ukázky hasičů, policistů a záchranářů Úniková hra Malování na obličej Chemické pokusy Zábavné přednášky s vědci o vědě Koncert rockové kapely Brixen band Lokálními partnery akce jsou: Město Uherské Hradiště, HZS ČR, Policie ČR a Jarošovský pivovar.

Těšíme se na Vás!
Vstup je ZDARMA!

16:00 - 22:00

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Hledá se otrokovický Goťák
Otrokovická Beseda, Otrokovice
Královský košt Děčín
Na pěší zóně pod Růžovou zahradou, Děčín