Noctiferia, Liveevil

Akce Ostrava

Koncerty
Další akce ve městě Ostrava

Noctiferia, Liveevil

Slovinská legenda Noctiferia přijíždí konečně i do Ostravy.

Kreativní a úspěšný celek z Ljubjany je ve slovinsku právem označován za legendu. Její minulost je spjata s vlivem na tamní metalovou scénu. Noctiferia má za sebou turné s kapelami jako Kataklysm, Malevolent Creation, Cannibal Corpse nebo Marduk. Deska „Death Culture“, kterou dokončili společně s Peter Tägtgren ve studiu Abyss, získala 2. místo jako nejlepší industrial album 2010 (Metal Storm). Jejich hudba byla také použita ve filmech Exit (2013) a The King`s Men (2014)
Noctiferia momentálně nahrává nové labum s názvem „Reforma» (tribute Laibach). Mezi hosty jsou Jørgen Munkeby (Shinning) David Vincent (ex- Morbid Angel).

Liveevil míchají různé metallové vlivy. Dělají to ovšem způsobem poměrně osobitým. Kombinují tvrdé kytary s hymnickými klávesovými vsuvkami a Petrovýmy vokály, které ústí v melodické návykové refrény. V jeden moment se nacházíte v ponurém a temném světě a vzápětí budete stržení až energickým refrénem. Čtvrtou desku Blacktracks (2016, Metalgate, Praha) nahrávali společně s finským hudebníkem Kärtsym Hatakkou z Waltari. Ten poslední desku nejen produkoval, ale částečně se na ni podílel i skladatelsky. V současné době připravují nový materiál. Společně s Liveevil vystoupí Andrea Baslová (ex-Memoria, Forgotten Silence), která svým hlasem také výrazně přispěla na albu BlackTracks.

19:00

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
R4 Alexandra Dovgan
Kino Vesmír, Ostrava
G3 Klusymfonie
Multifunkční aula Gong|DOV, Ostrava
Leoš Mareš
Multifunkční aula GONG, Ostrava
K4 Smetanovo trio
Kino Vesmír, Ostrava
HELENA 60 LET NA SCÉNĚ
Dům kultury Akord, Ostrava
HABERA&TEAM – TOUR 100
Ostravar Aréna, Ostrava